Mountainbike huren in Herentals - Kasterlee

Huur een mountainbike voor de parcoursen Herentals, Lichtaard en Kasterlee.
De verhuurlocatie ligt slechts 300m van het parcours Kasterlee vandaan. De dagen waarop wij geopend zijn: Dinsdag, woensdag, donderdagmiddag, vrijdag en zaterdag. De openingstijden zijn van 09:00 tot 12:15 en van 13:30 tot 18:30 op zaterdag gaan wij om 17:00 dicht.
Wij verhuren de mountainbikes voor de gehele dag vanaf € 30.- en gaan ervan uit dat je een helm zelf meeneemt. Als dit niet lukt kun je deze ook bij ons huren. Onze winkel ligt in het centrum van het gezellige Kasterlee.

Onze mountainbikes in Herentals - Kasterlee

 

Huurmountainbike Herentals Kasterlee

Hardtail mountainbike huren Herentals - Kasterlee

Vanaf € 30

Een hardtail mountainbike huren voor de parcoursen rond Kasterlee en Herentals is een prima keuze. Door de 29 inch wielmaat rollen ze lekker door. Verder hebben de mountainbikes voldoende versnellingen ondanks dat er geen voor derailleur aanwezig is (single speed) dit geeft en hoop rust tijdens het schakelen. Je kunt je namelijk meer focussen op het stuurwerk.
Doordat er geen achtervering aanwezig is, verlies je minder energie tijdens het trappen. De parcoursen zijn zeker niet extreem en geschikt voor ieder niveau. Uiteraard zijn de mountainbikes uitgerust met schijfremmen. Tevens hebben wij beschikbaarheid in diverse maten.
De mtb’s worden door ons professioneel onderhouden waardoor u altijd op top materiaal de parcoursen in de omgeving kunt gaan verkennen.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken in mtb netwerk Kempen


In de provincie Antwerpen ligt het natuurgebied de Kempen. Hier vindt je een uitgebreid mountainbike routenetwerk met in totaal maar liefst rond de 500 km aan mountainbikeroutes.
Op de Kempense Heuvelrug zijn 3 aaneengesloten routes uitgezet, die voor zowel de beginner als de ervaren mountainbiker geschikt zijn. De meest westelijke route is de route Herentals. (Leuk weetje, Wout van Aert is woonachtig in deze gemeente) De middelste route is mtb route Lichtaart., die tevens is aangesloten op de oostelijke route Kasterlee.
Op de Kempense Heuvelrug zul je uitgestrekte bossen, zandverstuivingen, klimmetjes modderpaden vinden. Heel afwisselend dus. Voor de echte liefhebbers is er zelfs een mountainbike marathon route uitgezet. Deze loopt gedeeltelijk over de 3 bovengenoemde routes, maar voert ook nog verder door de Kempen. De totale lengte is 115 km en er worden ongeveer 455 hoogtemeters overwonnen. Deze route is heel duidelijke aangegeven in het zwart met het internationale mountainbiketeken. Je zult de bordjes zeker tegenkomen als je een van de routes gaat rijden.

49km
450hm

Herentals - Kasterlee Mooi en afwisselend mountainbiken!


Herentals

De mountainbike route Herentals wordt in het rood aangegeven en heeft een lengte van ongeveer 16 km. De route is zeker niet moeilijk te noemen, maar af en toe zal er wel wat hoogte overwonnen moeten worden. 51% van deze route is onverhard. Het is een mooie route die door de mooiste delen van de bossen voert.
Een hele leuke plek (ook voor kinderen) is de toeristentoren van Herentals. Deze 40 meter hoge toren biedt een geweldig uitzicht over de Kempense Heuvelrug. Dan zie je ook duidelijk hoe bosrijk het gebied is. De mtb route van Herentals wordt gedeeltelijk met de klok mee en tegen de klok in gereden. Het is zeker geen moeilijke route, maar enige ervaring is mooi meegenomen.

Technisch parcours Herentals

Mtb parcours Herentals heeft tevens een extra lus die start bij Sport Vlaanderen, Technisch parcours Herentals. Dit is echt een lus die voor de ervaren mountainbiker geschikt is. De route heeft een lengte van 4,4 km. Vooral het gedeelte bij de “Skiberg” is erg technisch. Petje af als je boven komt op deze 21 meter hoge berg.
Als je eenmaal boven bent is er keuze uit vele paden om de berg weer af te dalen. Erg goed om de techniek en conditie te verbeteren. De rest van de route, die tevens om een meertje heenloopt is zeker niet moeilijk te noemen.

Lichtaart

De groene route Lichtaard is een route die uitermate geschikt is voor de beginnende mountainbiker. Is deze route dan minder leuk dan Herentals en Kasterlee? Nee, zeker niet! Deze route is de meest bosrijke en heeft vele singletracks. Maar liefst 95% van de route is onverhard. Ideaal om met het hele gezin te doen.
De route bestaat voor een groot gedeelte uit bochtige singletracks wat het plezier verhoogd. Ook de lengte van 11 km is prima geschikt voor de beginnende mountainbiker.

Cyclo cross trainingsparcours Lichtaart

Wanneer je de groene route bent gestart bij camping Floreal, tref je gelijk aan de linkerzijde het Cyclocross trainingsparcours Lichtaart aan.
De route heeft een lengte van 2,5 km en loopt tegen de klok in. De route is aangegeven met zwarte bordjes. Op de route zal je op de echte cyclocross wijze een trap moeten overwinnen.
In de zomer is dit gebied toegankelijk voor spelende kinderen en daarom verboden terrein voor mountainbikers en cyclocrossers. Die zijn welkom in het winterseizoen van 1 september tot 1 maart.

Kasterlee

De meest oostelijke mtb route bestaat voor 73% uit onverharde paden. En heeft een totale lengte van 16 km. Er zitten best wat beklimmingen in deze route, maar die zijn nergens stijl zodat ze door iedereen eenvoudig overwonnen kunnen worden. Je wordt via de blauwe bordjes door prachtige bossen geleid over voornamelijk wat bredere paden. De afdalingen zijn veilig en leuk!

De regeltjes:

Blijf op de bewegwijzerde wegen of paden.
Respecteer natuur en omgeving.
Wees sportief en geef voorrang aan andere recreanten.
Sport veilig
Rij veilig


Afwisselend

De mountainbike routes zijn mooi afwisselend en leiden je door naald, en loofbossen, maar ook dichtbegroeide varens en zandverstuivingen.

Mountainbikenetwerk Kempen

De mtb routes Herentals Zijtaart en Kasterlee zijn onderdeel van het uitgebreide mountainbike netwerk Kempen met maar liefst 484 km aan mountainbike routes.

Oversteken!

Bij sommige oversteken is het verstandig om even goed op te letten. Bijvoorbeeld hier waar in een afdaling een (rustige) weg wordt gekruist.

Toeristentoren

Een leuke plek om even te stoppen en een hapje of drankje te nemen is de toeristentoren Herentals. Deze 40 meter hoge toren biedt een prachtig uitzicht over de mooie bossen die de omgeving rijk is.Locatie mountainbikeverhuur Herentals - Kasterlee

Checklist mountainbikeverhuur Herentals - Kasterlee

Downloads

MTB Parcours Herentals:

MTB Parcours Kasterlee:

MTB Parcours Lichtaart:

Technisch parcours Herentals:

Cyclocross Trainingsparcours Lichtaart:

Van verhuurlocatie naar Kasterlee:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Herentals - Kasterlee