Mountainbike huren in Zeist


Wilt u een mountainbike huren in Zeist? Een mountainbike huren voor het parcours van Zeist kan perfect vanuit de verhuur locatie gelegen in hetzelfde Zeist. Wel zo makkelijk! De officiële start van het parcours van Zeist waarvandaan ook het mountainbike parcours van Austerlitz gestart kan worden ligt op ongeveer 5 km afstand.
Uiteraard krijg je bij het ophalen van de huur mountainbike een korte introductie over hoe alles werkt. De helmen zijn inclusief. Verder geven wij ook nog een gevulde bidon een sportreep en een kaartje van de omgeving met hierop de mountainbike routes aangegeven meegegeven. Het vignet welke verplicht is voor alle mountainbike parcoursen op de Utrechtse Heuvelrug is tevens bij de prijs inbegrepen.
De mountainbikes in Zeist worden verhuurd per dagdeel. In de ochtend en in de middag. Het is mogelijk dit te verlengen tot een hele dag of zelfs meerdere dagen. We vragen een borg van € 50.- welke uiteraard onmiddellijk terugbetaald wordt wanneer je de mountainbike weer inlevert. Je kunt de auto parkeren in de wijk rondom de mountainbike verhuur locatie. Na afloop kun je eenvoudig het centrum van Zeist bereiken waar veel Horeca gelegenheden te vinden zijn om achteraf nog wat te eten of te drinken.

Onze mountainbikes in Zeist

Hardtail huurmountainbike Zeist

Huur mountainbikes Zeist

€ 25,-

Een mountainbike huren in Zeist? Hier ben je aan het goede adres. De mountainbikes zijn van het merk Ridley en worden goed onderhouden zodat u zonder problemen de mountainbike parcoursen rond Zeist kunt gaan uitproberen. De huur mountainbikes zijn uitgevoerd met voorvering, zogenaamde “hardtails” Hier kun je op de parcours van Zeist en eventueel Austerlitz prima mee uit de voeten.
Het voordeel van “hardtail” mountainbikes is dat er geen onnodige trap energie verdwijnt in het op en neer bewegen van een achter schokbreker. Hierdoor fietst de fiets wat lichter dan bijvoorbeeld een “full suspension” mountainbike. Tevens zijn de huur mountainbikes zijn uitgevoerd met 29” wielen waardoor ze, door de verminderde rolweerstand van grotere wielen, ook weer lichter fietsen dan bijvoorbeeld 26” mountainbikes. Als je een mountainbike gaat huren in Zeist zul je merken dat het parcours enkele klimmetjes heeft, dit is echter geen probleem. De mtb’s zijn uitgevoerd met vele versnellingen zodat je de klimmetjes makkelijk kunt bedwingen. Natuurlijk zijn ze uitgevoerd met hydraulische schijfremmen waardoor de afdalingen veilig genomen kunnen worden.
De mountainbikes op de locatie in Zeist zijn te huren in verschillende framematen. Het beste kun je vooraf je lengte even opgeven. Op de huur mountainbikes zijn standaard gewone platte pedalen gemonteerd. Wanneer je wilt mountainbiken met klikpedalen (SPD) geef dit van te voren ook even aan zodat wij dit voor u kunnen regelen.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken Utrechtse Heuvelrug


Het huren van een mountainbike in Zeist geeft je vele mogelijkheden om alle parcoursen in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug te gaan verkennen. De dichtstbijzijnde mountainbike routes zijn die van Zeist en Austerlitz. De start van beide routes is op ongeveer 5 kilometer afstand gelegen van waar je de huur mountainbikes ophaalt. De 2 routes zijn dan ook eenvoudig met elkaar te combineren. De Utrechtse heuvelrug heeft echter veel meer mogelijkheden om te mountainbiken. Dit is niet voor niets een van de meest populairste regio’s in Nederland.

17km
103hm

Zeist Als een achtbaan!


Zeist

Het mountainbike parcours Zeist is een ideale plek om eens een keer een mountainbike te huren en uit te proberen. Het is heel erg leuk aangelegd en heeft vele kombochten en hoogte verschilletjes. Door de vloeiend aangelegde combinaties voelt het soms alsof je in een achtbaan zit. Een hoge fun factor dus! Als je dit parcours een paar keer gereden hebt kun je er veel sneller over heen zonder er harder voor te hoeven trappen. Op de juiste manier de bochten aansnijden is iets wat je hier goed kunt oefenen en leren. De totale lengte van het parcours is ongeveer 17 kilometer. Je overwint in totaal ongeveer 103 hoogtemeters. Wat het mountainbiken hier nog aangenamer maakt is dat de natuur op de Utrechtse Heuvelrug altijd mooi en afwisselend is. Technisch is het parcours van Zeist niet echt moeilijk ook al zitten er flink wat bochten en korte klimmetjes in. Op een aantal plaatsen moet er een hoofdweg worden overgestoken. Op 1 plaats moet er stuk op een verhard fietspad naast de hoofdweg worden gefietst. Kijk hier goed uit en houd je aan de verkeersregels. Wees gerust… De rest van het parcours bestaat eigenlijk alleen maar uit singletracks.

Austerlitz

De mountainbike route van Austerlitz is ideaal te combineren met het parcours van Zeist. Austerlitz bestaat eigenlijk uit 2 lussen die gescheiden worden door de Woudenbergseweg. Een gedeelte van het parcours van Austerlitz is hetzelfde als de route van Zeist. Er staat duidelijk aangegeven wanneer de route zich splitst. Het parcours van Austerlitz wat milder is dan het parcours van Zeist. Daarom is het ook meer geschikt voor gezinnen met kinderen en bijvoorbeeld mensen die voor het eerst op een mountainbike stappen. De 2 lussen hebben een totale lengte van ongeveer 15 kilometer. Er moeten 62 hoogtemeters overwonnen worden. De officiële start van beide parcoursen ligt aan de parkeerplaats van de Woudenbergseweg. Waarom is dit het meest handige punt om te beginnen? Omdat je na het parcours Zeist en beide lussen van Amerongen weer terugkeert op dit punt. Zo kun je meerdere malen beslissen of je nog energie over hebt om er nog een ritje aan vast te plakken. De mountainbike route in Zeist wordt met de rode markering aangegeven. De markeringen in paars geven de route van Austerlitz aan.

De regeltjes:

Toegang tot het gebied is alleen van zonsopkomst tot zonsondergang.
De routes zijn slechts in 1 richting te rijden.
Voor het parcours is een vignet welke op diverse plaatsen te koop is voor € 7,50 verplicht.
Dit vignet is geldig op alle mountainbike parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug.
Het vignet is bij de huur van de mountainbike inbegrepen.
Download een lijst met verkooppunten van het mountainbike vignet.


Start Zeist en Austerlitz

Bij het officiële startpunt beginnen beide routes, waarbij een deel overlappend is.

Deel fietspad

Over een gedeelte van enkele honderden meters loopt het parcours over een verhard fietspad langs de hoofdweg. Let goed op het bordje waar je het bos weer ik kan draaien.

De regeltjes

Op enkele plekken langs de route kun je een bord vinden met daarop de regels.

Splitsing Zeist-Austerlitz

Ergens midden in het bos vind je de splitsing van de routes van Zeist en de iets meer voor beginners geschikte mountainbike route van Austerlitz.Locatie mountainbikeverhuur Zeist

Checklist mountainbikeverhuur Zeist

 

Downloads

 

MTB Parcours Zeist:

MTB Parcours Austerlitz:

Van verhuurlocatie naar Zeist:

Van verhuurlocatie naar Austerlitz:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Zeist