Mountainbike huren in Dorst


Huur onze mountainbikes voor het parcours van Dorst, Teteringen en Oosterhout. De verhuur locatie is niet ver gelegen van het mountainbike parcours van Dorst, maar ligt bijna direct aan het parcours van Oosterhout. U kunt via de parcoursen van Oosterhout en Teteringen de aansluitend gelegen mtb route van Dorst bereiken. Een andere mogelijkheid is er rechtstreeks heen fietsen.
De auto kunt u parkeren op ons eigen (camping) terrein. Een helm is niet bij de prijs inbegrepen. Echter kunt u voor een klein bedrag een helm huren. Bidons zijn niet bij ons aanwezig. Neem deze dan ook van huis mee. Het vignet waarmee een vrijwillige bijdrage wordt geleverd aan vriend van MTB Tracks Oosterhout is wel inclusief. Hieronder vallen dus alle mtb routes. Na het mountainbiken kunt u bij ons eetcafé heerlijk uitrusten, napraten en genieten van een hapje en een drankje.

Onze mountainbikes in Dorst

Huurmountainbike Dorst Oosterhout Teteringen

Huur mountainbikes Dorst

Vanaf € 25

Onze huur mountainbikes voor de parcoursen Dorst, Teteringen en Oosterwolde zijn van de merken Merida en Giant. De wielmaat is 29 inch, wat zorgt voor minder rolweerstand. Alle mountainbikes zijn voorzien van goede voorvering welke voor de controle over de mountainbike in bochten en bij ruig terrein. Deze “hardtail” mountainbikes zijn uitgerust met hydraulische schijfremmen voor de veiligheid en controle.
Er zijn diverse frame maten beschikbaar. Geef vooraf dan ook uw lengte op zodat wij kunnen kijken of de gewenste maat nog beschikbaar is. De mountainbikes worden overigens in perfecte staat gehouden door een professionele fietsenmaker. Ook zijn ze voorzien van voldoende versnellingen zodat ook de korte pittige klimmetjes op de parcoursen bedwongen kunnen worden.
Wij maken gebruik van zogenaamde “Duo pedalen” Dit zijn pedalen waar zowel met gewone schoenen, maar ook met SPD (klik pedaal) schoenen. Iedereen kan hier dus mee op pad. Indien van de SPD pedalengebruik wil maken vergeet dan niet je SPD pedaal schoenen mee te nemen. Als je nog langer wilt genieten van de parcoursen en omgeving is het ook mogelijk de verhuurperiode te verlengen van meerdere dagen tot 2 weken.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken rond Breda


Huur een mountainbike in de omgeving van Breda en Oosterhout. Hier liggen de 3 parcoursen Dorst, Teteringen en Oosterhout waar je een geweldige dag kunt hebben als je een mountainbike gaat huren.
De omgeving is erg afwisselend en ieder mountainbike parcours heeft zijn eigen karakter. De routes voeren afwisselend door bos, bredere paden, zandverstuivingsgebieden etc.. Grote delen hebben overeenkomsten met de mountainbikeroute van Drunen echter is er iets meer kort bochtenwerk en ligt de gemiddelde snelheid een stukje lager.
De parcoursen zijn middels verbindingsroutes eenvoudig te combineren. Wanneer je de 3 routes handig aan elkaar knoopt leg je in totaal een afstand af van zo´n 33 kilometer en hoef je maar 145 hoogtemeters te bedwingen.
Doordat de mountainbike routes over grondgebied lopen die verschillende eigenaren hebben is een vignet niet verplicht. Wel kun je de prachtige routes ondersteunen door een bijdrage te geven middels eerder genoemde link. De verbindingsroutes tussen de 3 mountainbike parcoursen worden in het groen aangegeven en zijn beide richtingen op te rijden.
33km
145hm

Dorst Spannende route voor elk niveau!


Dorst

Toen ik hier voor het eerst kwam met mijn zoontje dacht ik; Wat een ontzettend leuk mountainbike parcours! De route is erg afwisselend en mooi. Eigenlijk kan iedereen hier uit de voeten, van jong tot oud en van beginner tot mountainbike expert. Die lekkere flow waar je vaak naar op zoek bent, kun je hier zeker vinden! Door een aaneenschakeling van bochtjes en kleine hoogteverschillen komt het “rollercoaster” gevoel ook vaak terug.
Er zitten wel enkele steile klimmetjes in, maar deze zijn kort en niet gevaarlijk. Indien het eventjes niet lukt kun je altijd afstapen en omhoog lopen. Daar komt nog bij dat eigenlijk alle beklimminkjes keurig zijn voorzien van plastic matten waardoor de zandgrond niet te mul zal worden.
Tevens hebben de “moeilijkste” delen van de route en alternatieve omleiding welke met het internationale mtb teken in het rood worden aangegeven. De slopende hoogtemeters die bijvoorbeeld te vinden zijn in de omgeving Nijmegen of Zuid-Limburg zijn hier niet te vinden. Maar ook aan de gevorderde mountainbiker is gedacht op enkele plekken kun je kiezen voor een leuke schans om je jump skills eens te oefenen. Als je de snelheid opvoert worden al die bochtjes ook steeds spannender.
Tegen het einde van de route is er nog en extra lus toegevoegd. Deze extra lus loopt over een wal die met een slingerende beweging steeds moet worden beklommen en afgedaald. Erg leuk om de techniek te oefenen of als je nog wat energie over hebt.
De officiële start van de mountainbike route begint bij “De Hannebroeck” Hier is ook een grote parkeerplaats aanwezig. Het is even oppassen in het begin. De eerste enkele honderden meters is eigenlijk een verbindingsroute naar de officiële start van het parcours. Op de verbindingsroutes welke in het zwart worden aangeduid is het 2 richtingsverkeer!
Een ander punt wat ik nog wil aankaarten is dat op enkele plekken “boomstam slalommetjes” zijn aangelegd. Deze zijn aangelegd voor de veiligheid van de wandelaars. Door deze boomstammen wordt de vaart uit het mountainbiken gehaald bij het oversteken van de wandelpaden. Let vooral op je voeten en scheenbenen en rem ook echt af. Een foutje is snel gemaakt. De route wordt is in het zwart gemarkeerd en heeft een lengte van 9,4 kilometer en 46 hoogtemeters. De rijrichting is met de klok mee.

Teteringen

Als je een mountainbike gehuurd hebt en je komt vanaf het parcours Dorst is er slechts een korte verbindingsroute naar het parcours Teteringen. De verbindingsroute loopt via een tunneltje onder de snelweg door.
De mountainbikeroute Teteringen wordt ook wel Cadettenkamp genoemd. Het is een laagdrempelige mountainbikeroute die ook zeker voor families geschikt is. De route is echter zeker niet saai! Er is vooral singletrack aanwezig welke door dennenbossen, maar ook over stuifduin en heidegebied voert. Ideaal voor beginnende mountainbikers!
De route is in het blauw gemarkeerd en heeft een lengte van 7,4 kilometer. In totaal zijn er zo’n 48 hoogtemeters. De rijrichting is met de klok mee.

Oosterhout

Via de geasfalteerde verbindingsroute vanaf het parcours Teteringen bereik je de start van het parcours Oosterhout, welke ook wel Vrachelen wordt genoemd. In het begin loopt de route over brede onverharde paden en komt er een enkel stukje asfalt in voor. Daarna wordt de route een stuk leuker en is er veel singletrack aanwezig. In de zomer kan de route wel eens aan de mulle kant zijn doordat er vele zandverstuivingen aanwezig zijn. Echter wordt er heel veel aan het onderhoud gedaan door bijvoorbeeld plastic matten neer te leggen en boomschors te strooien op plaatsen waar het snel mul wordt. Er zijn ook enkel leuke schansjes neergelegd (zie ook foto rechtsonder) Ook deze route is zeker geschikt voor minder ervaren mountainbikers en families. De totale lengte is 10,7 kilometer. (dit is inclusief de verbindingsroute van en naar Teteringen) Het aantal hoogtemeters bedraagt 51. De rijrichting is met de klok mee en de bewegwijzering is in het rood.

De regeltjes:

Valhelm is verplicht.
Parcoursen zijn 1 richting op te rijden.
Verbindingsroutes zijn beide richtingen op te rijden.
Toegang van zonsopkomst tot zonsondergang.
Neem uw afval mee.
Niet rijden bij zeer nat weer.


Even oppassen!

Even speciale aandacht voor de boomstam slalommetjes. Deze zijn bedoeld om de vaart voor mountainbikers er uit te halen wanneer zij een wandelpad oversteken. Echter is het heel makkelijk om met je trapper te blijven haken of je scheenbeen compleet open te halen aan de boomstammen waar je tussen door moet manouvreren.

Escape routes

Het is duidelijk aangegeven wanneer je kunt kiezen voor een eventuele bypass. Dit zijn alternatieve korte routes voor de wat minder ervaren mountainbiker om de wat technischere passages van de hoofdroute te ontwijken.

De regeltjes

Bij elk opstartpunt kun je een bord vinden met daarop de regels. Ook kun je hier zien waar je bent en waar de aansluiting is met een ander parcours. Erg duidelijk allemaal.

Schansen

Op de 3 routes Dorst, Teteringen en Oosterhout zijn diverse leuke schansjes gebouwd. Hoge Funfactor! Er is bij elke schans de mogelijkheid om er langs te rijden.Locatie mountainbikeverhuur Dorst

Checklist mountainbikeverhuur Dorst

 

Downloads

 

MTB Parcours Dorst:

MTB Parcours Oosterhout:

MTB Parcours Teteringen:

Verbinding Oosterhout Teteringen:

Verbinding Dorst Teteringen:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Dorst