Mountainbike huren in Leersum


Een mountainbike huren in Leersum? Dit kan vanuit de winkel welke in Leersum is gelegen. Wij verhuren hardtail, full suspension en E mountainbikes. Bij het uitgeven van de gehuurde mountainbikes krijg je een korte uitleg. De helm, een gevulde bidon zijn bij de huurprijs inbegrepen. Ook het vignet welke je nodig hebt voor het parcours van Leersum is inbegrepen. Met dit vignet kun je zelfs terecht op alle andere mountainbike parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug. Dus genoeg mogelijkheden! Na afloop is het mogelijk je om te kleden of zelfs te douchen. Ook een gratis kopje koffie of thee wordt verzorgd. Parkeren is meestal mogelijk achter de winkel. De officiële start van het parcours van Leersum is ongeveer 2 kilometer fietsen. Misschien is een betere keuze om de officiële start van het parcours van Amerongen als startpunt te nemen. Je kunt dan makkelijker combineren met de andere routes. Naar dit startpunt is het ongeveer 4 kilometer fietsen.

Onze mountainbikes in Leersum

Waar mountainbiken?

Mountainbiken Utrechtse Heuvelrug


De Utrechtse heuvelrug is een van de beste, misschien wel het beste gebied om een mountainbike te huren. Het gebied heeft ontzettend veel mogelijkheden. Door het hoogteverschil lijkt het soms of je niet in Nederland aan het mountainbiken bent. Tevens zijn de verschillende routes goed onderhouden en met veel passie aangelegd en dat merk je! Als je een mountainbike gaat huren voor het mtb parcours in Leersum kun je dit eenvoudig verlengen door ook het mtb parcours van Amerongen en de verbinding Hoge Ginkel mee te nemen. Tussen de routes zijn de eventuele verbindingspaden erg goed aangegeven wat een mountainbike huren op de Utrechtse Heuvelrug extra plezierig maakt.
18km
264hm

Leersum Fantastisch slingerend door het bos!


Leersum

Als je een keertje het mountainbike parcours van Leersum wilt uitproberen is het huren van een mountainbike een goede keuze. De route van Leersum is erg leuk en heeft eigenlijk alles wat een mountainbiker zoekt. Er zitten gedeeltes in de erg bochtig zijn met kleinere hoogteverschillen. Andere gedeeltes hebben weer grotere klimmen. Bijna overal zijn kombochtjes aangelegd om het unieke “flow” gevoel te krijgen. Er wordt afwisselend gereden op diverse soorten bosgrond waaronder zand. De route is misschien een klein beetje minder zwaar dan zijn buurman Amerongen. De afstand die moet worden afgelegd is ruim 18 kilometer. Het totaal aantal hoogtemeters bedraagt na 1 ronde 264 meter. De route behoort tot een van de beste in Nederland. Het bijzondere aan de mountainbike route van Leersum, welke in het rood wordt aangegeven met het internationale mountainbike teken, is dat het erg afwisselend is. Je rijdt door diverse soorten gebieden heen van donker bos tot meer open plekken. Enkele afdalingen duren lekker lang. Het parcours is technisch niet verschrikkelijk moeilijk en kan ook door de iets minder ervaren mountainbiker worden gefietst. De beste afdaling is waarschijnlijk de bekende “Snakerun” De kombochten zijn precies goed aangelegd en als je wilt kun je hier met hoge snelheid naar beneden denderen. Doordat de afdaling best lang duurt waan je je op dat moment ergens buiten onze landsgrenzen. Dit is een van de beste afdalingen in ons land! Door de remkuilen die er soms zijn is voor dit deel het huren van een full suspension mountainbike een prettige bijkomstigheid ook al kun je met een hardtail ook prima uit de voeten op dit parcours.

Hoge Ginkel

Als je nog energie hebt is het een hele leuke aanvulling op je sportieve dag om ook Amerongen en de verbindingsroute Hoge Ginkel mee te nemen. De verbindingsroute “Hoge Ginkel” , met paarse route aanduiding. verbindt eigenlijk de route van Leersum met Amerongen. Hij is echt de moeite waard! Het begin van de route heeft een lange maar niet al te steile klim waarna de beloning volgt: Een lange licht aflopende route met vele kombochten waardoor ook weer die heerlijke “flow” te voelen is. Het verbindingsstuk Hoge Ginkel is ook als complete lus te rijden. Er wordt dan gebruik gemaakt van een gedeelte van het parcours van Leersum. (Toevallig net het gedeelte met de geweldige “Snakerun”) waarna je afslaat bij de duidelijke bewegwijzering naar het verbindingsstuk. Hierna kom je vanzelf weer uit op het parcours van Amerongen, welke in het groen wordt aangegeven en kun je de lus met een totale lengte van 7 km en 123 hoogtemeters afmaken. De officiële start van het parcours van Leersum begint vanaf de parkeerplaats aan de Maarsbergseweg. Als je alleen van plan bent het parcours van Leersum te gaan doen wanneer je een mtb huurt is dit een goede optie. Echter als je na het rondje Leersum misschien nog een combinatie met Hoge Ginkel of Amerongen wilt maken is de officiële start van Amerongen aan de Bergweg waarschijnlijke een betere optie om te starten. Je kunt dan na ieder parcours kiezen of je er nog een rondje aan wilt plakken.

De regeltjes:

Toegang tot het gebied is alleen van zonsopkomst tot zonsondergang.
De route is slechts in 1 richting te rijden. Tegen de klok in.
Voor het parcours is een vignet welke op diverse plaatsen te koop is voor € 7,50 verplicht.
Dit vignet is geldig op alle mountainbike parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug.
Het vignet is bij de huur van de mountainbike inbegrepen.
Download een lijst met verkooppunten van het mountainbike vignet.


Snakerun

De meest bekende afdaling van Leersum is de Snakerun. Aangelegd met gave kombochten zodat je in een heerlijke flow naar beneden suist! Tip: Wanneer je de route Hoge Ginkel neemt, krijg je de Snakerun van Leersum er bij.

Beste startpunt

Het beste startpunt voor de route van Leersum is eigenlijk het officiële startpunt van het parcours van Amerongen op de parkeerplaats aan de Bergweg gelegen Je kunt vanaf hier namelijk eenvoudig Leersum, Amerongen en Hoge Ginkel combineren en de keuze maken wanneer je weer terugkomt op de parkeerplaats.

De regeltjes

Bij elk opstartpunt kun je een bord vinden met daarop de regels.

Splitsing naar Hoge Ginkel

De splitsing waar de korte route van Hoge Ginkel (7 kilometer) afbuigt van de mtb route Leersum is bijna niet te missen.Locatie mountainbikeverhuur Leersum

Checklist mountainbikeverhuur Leersum

 

Downloads

 

MTB Parcours Leersum:

MTB Parcours Amerongen:

MTB Parcours Hoge Ginkel:

Verbindingsroute Amerongen Leersum:

Snakerun Leersum:

Harry Slinger Amerongen:

Van verhuurlocatie naar Amerongen:

Van verhuurlocatie naar Leersum:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Leersum