Mountainbike huren in Langedijk


Een mountainbike huren in Langedijk? Onze mountainbike verhuur locatie is gelegen in het pittoreske centrum van Schoorl vlakbij “Het Klimduin”. De start van het parcours Langedijk is op ongeveer 7 km. gelegen. Wanneer je de huur mountainbike komt ophalen krijg je een introductie over de fiets. Een helm en een gratis gevulde bidon zijn inbegrepen. De fietsen worden in perfecte conditie gehouden door de eigenaar zelf. Bij aankomst kun je de auto op eigen terrein parkeren. Tevens zijn kleedruimtes en kluisjes aanwezig. Ook wordt er gratis een vers kopje koffie of thee geschonken. Mocht je na afloop nog gezellig wat willen gaan eten of drinken. De mountainbike verhuur locatie is gelegen tussen de verschillende restaurantjes die in het centrum van Schoorl gevestigd zijn.

Onze mountainbikes in Langedijk

 
Huur Mountainbike Schoorl Elektrisch

Elektrische mountainbike huren Langedijk

Vanaf € 40

Een elektrische mountainbike huren is niet noodzakelijk voor het parcours van Langedijk, maar wel leuk! Er zitten vele korte bochtjes en enkele korte steile beklimminkjes in de route. Doordat je gemiddelde snelheid hoger ligt met een elektrische mountainbike worden de bochtjes nog uitdagender. Probeer ze eens uit, onze uiteraard volledig opgeladen E-mountainbikes.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken in Langedijk


Wanneer je een mountainbike wilt huren voor het parcours van Langedijk welke gelegen is in het recreatiegebied van Geestmerambacht, kun je deze ophalen bij onze locatie in Schoorl. Het is slechts 20 minuten fietsen vanaf de mountainbike verhuurlocatie naar de officiële start van het parcours. Verder zijn er vele andere mogelijkheden om te mountainbiken in de buurt, bijvoorbeeld het bekende mountainbike parcours van Schoorl en het ten zuiden hiervan gelegen PWN gebied in het Noordhollands Duinreservaat. Een GPX bestand van hoe je precies van de verhuurlocatie naar de officiële start moet rijden is hier beschikbaar.

8km
78hm

Geestmerambacht heerlijk mountainbiken!


De “curvy” en dicht beboste MTB route in Langedijk. (ook wel Geestmerambacht genoemd omdat de deze route in het gelijknamige recreatiegebied ligt) is een heel leuk alternatief of aanvulling voor het MTB parcours Schoorl wanneer je een mountainbike gaat huren bij het mountainbikeverhuur locatie in Schoorl. Het is een leuk technisch parcours, maar niet op een gevaarlijke manier. Er zitten heel veel korte bochtjes, kombochten, kleine hindernissen en korte steile klimmetjes in. Schrik niet! Elke hindernis heeft een alternatieve gemakkelijke route. Ook staat dit tijdig aangegeven. Het parcours is daardoor ook zeker ook geschikt voor de beginnende mountainbiker.
Een leuk voordeel van het parcours in Langedijk. Is de kleigrond… tenminste wanneer het droog is. Wanneer Schoorl in droge tijden moeilijker begaanbaar wordt door het mulle zand, ligt mtb parcours in Langedijk er perfect bij. De kleigrond is dan keihard. Door alle kombochtjes die zijn aangelegd kom je in een heerlijke flow op dit parcours.
Wanneer het regenachtig weer is. Is het parcours van Schoorl een betere keuze als je een mountainbike huurt. Als je niet van modder en klei houdt in ieder geval…
De totale lengte is iets meer dan 7km. En het parcours voert je door dichtbegroeide bossen. Het is compact aangelegd. Wanneer je tijd en energie overhebt kun je je techniek nog verbeteren op de rock-garden die vlak voor de heuvel waar je uitzicht hebt op het meer van Geestmerambacht welke naast het parcours is gelegen. Ook heeft het parcours een stukje North-Shore om een in natte periode drassig stuk te overbruggen en natuurlijk gewoon voor de fun..

De regeltjes:

24 uur per dag toegankelijk.
Mountainbiken alleen toegestaan op het parcours
Rijrichting tegen de klok in.


Rock Gardens

Het mountainbike parcours van Langedijk heeft een rock garden wat net naast het parcours gelegen is. Er zijn verschillende korte afdalingen gecreëerd met verschillende hellingshoeken waarbij de techniek goed getraind kan worden!

North Shore

Heel erg leuk is de aangelegde North Shore. (een steiger van houten planken) De reden dat dit is aangelegd is omdat dit gedeelte van het parcours vaak erg drassig was na en regenbuitje. Heel erg leuk om te rijden!

Officiële start

De officiële start van het parcours is op de parkeerplaats gelegen. Vaak is het even zoeken naar de ingang tussen de vele geparkeerde auto’s. Hopelijk geeft bovenstaande foto een goede hint.

De Slik


De Slik is een steil gedeelte van het mountainbike parcours van recreatiegebied Geestmerambacht. Er is hier een keuze of je de makkelijke route (ook geschikt voor beginners) of het steile gedeelte neemt.Locatie mountainbikeverhuur Langedijk

Checklist mountainbikeverhuur Langedijk

 

Downloads

 

MTB Parcours Langedijk:

MTB Parcours Schoorl:

Van verhuurlocatie naar Langedijk:

Van verhuurlocatie naar Schoorl:

Afkortroute Schoorl:

Naar Waterpomp Schoorl:

Paadje naar PWN-gebied:

Mountainbike reserveren Langedijk