Mountainbike huren in Noord-Scharwoude

 

Een mountainbike huren in Noord-Scharwoude? Onze mountainbike verhuur locatie is gelegen in het pittoreske centrum van Schoorl vlakbij “Het Klimduin”. De start van het parcours Noord Scharwoude is op ongeveer 7 km. gelegen. Wanneer je de huur mountainbike komt ophalen krijg je een introductie over de fiets. Een helm en een gratis gevulde bidon zijn inbegrepen. De fietsen worden in perfecte conditie gehouden door de eigenaar zelf. Bij aankomst kun je de auto op eigen terrein parkeren. Tevens zijn kleedruimtes en kluisjes aanwezig. Ook wordt er gratis een vers kopje koffie of thee geschonken. Mocht je na afloop nog gezellig wat willen gaan eten of drinken. De mountainbike verhuur locatie is gelegen tussen de verschillende restaurantjes die in het centrum van Schoorl gevestigd zijn. Maar ik zou zeggen, geniet eerst van de Wallride, Pumptrack en Rock Garden

Onze mountainbikes in Noord-Scharwoude

 
Huur Mountainbike Schoorl Elektrisch

Elektrische mountainbike huren Noord-Scharwoude

Vanaf € 40

Een elektrische mountainbike huren is niet noodzakelijk voor het parcours van Langedijk, maar wel leuk! Er zitten vele korte bochtjes en enkele korte steile beklimminkjes in de route. Doordat je gemiddelde snelheid hoger ligt met een elektrische mountainbike worden de bochtjes nog uitdagender. Verder kun je meerdere rondjes doen met de E-mountainbikes en raak je minder vermoeid. Je kunt dan meer genieten en bent beter geconcentreerd. Probeer ze eens uit, onze uiteraard volledig opgeladen E-mountainbikes.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken in Geestmerambacht


Wanneer je een mountainbike wilt huren voor het parcours van Noord-Scharwoude welke gelegen is in het recreatiegebied van Geestmerambacht, kun je deze ophalen bij onze locatie in Schoorl. Het is slechts 20 minuten fietsen vanaf de mountainbike verhuurlocatie naar de officiële start van het parcours. Verder zijn er vele andere mogelijkheden om te mountainbiken in de buurt, bijvoorbeeld het bekende mountainbike parcours van Schoorl en het ten zuiden hiervan gelegen PWN gebied in het Noordhollands Duinreservaat. Een GPX bestand van hoe je precies van de verhuurlocatie naar de officiële start moet rijden is hier beschikbaar.

8km
78hm

Noord-Scharwoude heerlijk mountainbiken!


De “curvy” en dicht beboste MTB route in Noord-Scharwoude. (ook wel Geestmerambacht genoemd omdat de deze route in het gelijknamige recreatiegebied ligt) is een heel leuk alternatief of aanvulling voor het MTB parcours Schoorl wanneer je een mountainbike gaat huren bij de mountainbikeverhuur locatie.

Vernieuwd parcours 2023

Het parcours heeft in 2023 een gehele metamorfose doorgemaakt en staat op het moment van schrijven hoog in de top 10 van mountainbikeroutes in Nederland. Het is een leuk technisch parcours, maar niet op een gevaarlijke manier. Er zitten heel veel korte bochtjes, kombochten, kleine hindernissen en korte steile klimmetjes in. Schrik niet! Elke hindernis heeft een alternatieve gemakkelijke route. Ook staat dit tijdig aangegeven. Het is daardoor ook zeker geschikt voor de beginnende mountainbiker. De totale lengte van het parcours is 7 km en hierdoor ideaal voor kinderen en families. De meer ervaren rijders kunnen uiteraard meerdere rondjes doen. Dit verveelt zeker niet! Het parcours heeft namelijk een ontzettend hoog fun gehalte en is bijna verslavend te noemen (Ik spreek uit eigen ervaring)

De totale lengte is iets meer dan 7km. En het parcours voert je door dichtbegroeide bossen. Het is compact aangelegd. Wanneer je tijd en energie overhebt kun je je techniek nog verbeteren op de rock-garden die vlak voor de heuvel waar je uitzicht hebt op het meer van Geestmerambacht welke naast het parcours is gelegen. Ook heeft het parcours een stukje North-Shore om een in natte periode drassig stuk te overbruggen en natuurlijk gewoon voor de fun..

Wallride:

De grootste en meest spectaculaire aanpassing is de Wallride. Deze is in het gedeelte “De Slik” gelegen. Voordat je de Wallride benaderd kun je altijd nog een alternatief pad voor de minder geoefende mountainbiker nemen. Deze splitsing wordt duidelijk aangegeven en is niet te missen. Het alternatieve pad daalt rustig met enkele bochtjes naar beneden af.
De Wallride neem je door bij de splitsing de rechter afslag te nemen. Je duikt eerst naar beneden en maakt vervolgens een 180 graden bocht door de Wallride. Hierna slingert het parcours als “North Shore” nog even door totdat je het steile klimmetje van “De Slik” bereikt. Met een aantal scherpe draaien en bochten rond je het meest spectaculaire deel van het parcours in Noord-Scharwoude af.
Voor de duidelijkheid. De “Wallride” is voor iedereen geschikt! Degene die het rustig aan willen doen nemen gewoon de minder steile onderzijde van de “Wallride” Het is echt een enorm leuke toevoeging aan het parcours en hierdoor wordt het fun gehalte nog hoger.

Pumptrack:

Op het parcours is in 2022 een heuse pumptrack aangelegd. Het is een soort lus met een 180 graden bocht erin. Aan het einde van de lus kun je weer 180 graden draaien en de pumptrack opnieuw nemen. Wanneer je het goed doet hoef je nooit te trappen! De truck is om in te veren op het hoogste gedeeltevan de bult en tijdens het afdalen van de bult hard je stuur omhoog trekken en je benen naar beneden duwen. Zo ontstaat er een stuwbeweging die ervoor zorgt dat je naar voren gaat. Tijdens het benaderen van de volgende bult veer je weer rustig in zodat je minder afremt tijdens het omhoog gaan. Een dropper seatpost is eigenlijk ideaal hiervoor.

North Shore:

Het parcours van Noord-Scharwoude is ook voorzien van enkele leuke Norh Shore delen. North Shore is eigenlijk over komen waaien uit Canada. Sommige delen van het bos waren in de winter onbegaanbaar doordat het veel te nat en moerasachtig was. Men sloeg dan houten palen in de grond en maakten een soort steiger over de drassige delen heen. De route in het recreatiegebied Geestmerambacht is in de winter op sommige delen ook drassig (Inmiddels is er wel een nieuwe toplaag aangelegd, zie hieronder) Hiervoor zijn als leuke toevoeging ook “North Shore’s” aangelegd.

Rock Garden:

De Rock Garden van Geestmerambacht ligt er nog steeds. Hier wordt ook veel gebruik van gemaakt door mountainbike clubjes die bijvoorbeeld clinics geven om de techniek te verbeteren. De Rock Garden is gelegen onderaan de klim voor de dijk die je het uitzicht geeft op het meer.

Nieuwe toplaag:
Een leuk voordeel van het parcours in Noord-Scharwoude is de kleigrond… tenminste wanneer het droog is. Wanneer Schoorl in droge tijden moeilijker begaanbaar wordt door het mulle zand, ligt mtb parcours in Noord-Scharwoude er perfect bij. De kleigrond is dan keihard. Door alle kombochtjes die zijn aangelegd kom je in een heerlijke flow op dit parcours. Vroeger was bij regen dit parcours bijna onbegaanbaar, als je niet van heel veel blubber, glibberen en glijden houdt in ieder geval…
Afgelopen winter heeft men heel veel tijd en energie gestopt in het aanbrengen van een nieuwe toplaag van granulaat. In het begin was er veel kritiek. Doordat er veel steentjes tussen lagen was de grip soms ver te zoeken. Nu het eenmaal is ingereden is er veel grip, net als vroeger op de harde kleigrond. Een heel groot voordeel is nu dat het parcours ook heel goed te berijden is bij wat nattere omstandigheden.

De regeltjes:

24 uur per dag toegankelijk.
Mountainbiken alleen toegestaan op het parcours
Rijrichting tegen de klok in.


Rock Garden

Het mountainbike parcours van Noord-Scharwoude heeft een rock garden wat net naast het parcours gelegen is. Er zijn verschillende korte afdalingen gecreëerd met verschillende hellingshoeken waarbij de techniek goed getraind kan worden!

North Shore

Heel erg leuk is de aangelegde North Shore. (een steiger van houten planken) De reden dat dit is aangelegd is omdat dit gedeelte van het parcours vaak erg drassig was na en regenbuitje. Heel erg leuk om te rijden!

Officiële start

De officiële start van het parcours is op de parkeerplaats gelegen. Vaak is het even zoeken naar de ingang tussen de vele geparkeerde auto’s. Hopelijk geeft bovenstaande foto een goede hint.

De Slik


De Slik is een steil gedeelte van het mountainbike parcours van recreatiegebied Geestmerambacht. Er is hier een keuze of je de makkelijke route (ook geschikt voor beginners) of het steile gedeelte neemt. Als je voor het steile gedeelte kiest kom je ook de Wallride tegen.Locatie mountainbikeverhuur Noord-Scharwoude

Checklist mountainbikeverhuur Noord-Scharwoude

 

Downloads

 

MTB Parcours Noord-Scharwoude:

MTB Parcours Schoorl:

Van verhuurlocatie naar Noord-Scharwoude:

Van verhuurlocatie naar Schoorl:

Afkortroute Schoorl:

Naar Waterpomp Schoorl:

Paadje naar PWN-gebied:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Noord-Scharwoude