Mountainbike huren in Epen - Vijlen


Huur een mountainbike in de prachtige omgeving van Zuid Limburg. De mountainbike verhuurlocatie ligt op iets meer dan 1 km van de start van het mountainbike parcours van Vijlen. Ook wel bekend het mtb parcours van Epen. Maar ook de parcoursen van Gulpen, Sint-Geertruid en Mechelen zijn binnen handbereik.
Er zijn vele soorten mountainbikes op voorraad. Van hardtail mountainbikes tot E- mountainbikes in verschillende frame- en wielmaten. Bij alle mountainbikes worden een gereedschap set en dubbele bidonhouders meegeleverd. Parkeren is ook geen probleem en kan bij ons op eigen terrein. Het zogenaamde “mountainbike vignet” is in de omgeving Zuid Limburg niet nodig. Wilt u de mountainbikes voor meerdere dagen of langere tijd huren? Dat kan! Na afloop kunt u natuurlijk heerlijk nog even nagenieten of bijkomen (van de routes met een meer dan gemiddeld aantal hoogtemeters) op ons terras.

Onze mountainbikes in Epen - Vijlen

Huurmountainbike Hardtail Epen Vijlen Gulpen

Hardtail mountainbike huren Epen - Vijlen

Vanaf € 35

Een hardtail mountainbike huren voor het mountainbike parcours Epen – Vijlen, Gulpen, Sint Geertruid of Mechelen is een goede keuze. Er zitten veel klimmen in deze parcours waarbij een hardtail lekker licht is en minder energieverlies heeft t.o.v. een full suspension. Verder zijn de afdalingen niet extreem waardoor achtervering niet noodzakelijk is.
Er zijn diverse wielmaten beschikbaar namelijk 26, 27,5 en 29 inch. Ook zijn er diverse soorten frame maten te verkrijgen. Geef daarom vooraf de lengte van de personen aan die mountainbikes willen huren. Wilt u SPD (klik) pedalen? Of juist niet? Geef dit ook s.v.p. aan. Beide opties zijn mogelijk. Uiteraard zijn onze hardtail huur mountainbikes voorzien van voldoende versnellingen en remmen om veilig door de Zuid Limburgse heuvels te kunnen mountainbiken.

Huurmountainbike Elektrisch Epen Vijlen Gulpen

Elektrische mountainbike huren Epen - Vijlen

Vanaf € 42,50

E-mountainbikes zijn ideaal om te huren in de omgeving Zuid Limburg waar de o.a. de parcoursen Epen – Vijlen en Gulpen gelegen zijn. Hoewel technisch niet moeilijk zijn er toch flinke hoogte verschillen te overwinnen. Een Elektrische mountainbike zorgt er dan ook voor dat je zonder problemen boven komt ook al is de conditie niet top. Ook wordt je actieradius natuurlijk een stuk groter. Er zijn diverse prachtige aansluitende andere mtb parcoursen te ontdekken. Met een E- mountainbike kan dit zonder problemen!
Wij hebben diverse soorten elektrische mountainbikes in de verhuur. Uiteraard zijn er verschillende frame maten beschikbaar. Maar tevens is er de keus om te kiezen uit verschillende band diktes en zijn er E-mountainbikes beschikbaar die uitgerust zijn met een dropper seatpost!
Probeer er eens een uit. Wij zorgen voor en opgeladen accu.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken in Zuid-Limburg


Voor het huren van een mountainbike ben je in het Zuid-Limburgse Heuvelland op een prachtige plek in Nederland. De route Vijlen (Ook wel Epen genoemd) ligt op slechts enkele honderden meters van de verhuurlocatie. Vandaar uit is het complete mountainbike routenetwerk in Zuid Limburg te bereiken. Tussen de verschillende mountainbike parcoursen liggen verbindingsroutes welke duidelijk worden aangegeven. Het karakter van de mountainbike routes is anders dan die in de rest van Nederland. Het is een uniek en prachtig heuvelachtig landschap waardoor er ook veel hoogtemeters te overwinnen zijn. De mtb routes zijn afwisselend van karakter en leiden door akkers, weilanden, bossen en dromerige bourgondische dorpjes.
Verwacht geen aaneensluiting van kombochten, jumps en north-shore passages zoals op de Utrechtse Heuvelrug. Wat je wel kunt verwachten zijn lange pittige beklimmingen en indien gewenst lange afdalingen waarbij hoge snelheden kunnen worden bereikt. Ook maken asfalt en brede gravelpaden onderdeel uit van het mountainbike routenetwerk.
Als je de 4 mountainbikeroutes, Epen - Vijlen, Sint Geertruid, Gulpen en Mechelen bij elkaar optelt zijn er in totaal maar liefst 2.048 hoogtemeters en 107 kilometer beschikbaar om te genieten! Dit is misschien wel wat veel van het goed, maar het geeft aan dat de mogelijkheden bijna onbegrensd zijn. De routes Vijlen - Epen en Gulpen hebben de meeste hoogtemeters en vooral Vijlen - Epen ook de meeste singletracks door bossen. De routes Sint-Geertruid en Mechelen hebben iets minder hoogtemeters en leiden vaker over asfalt en bredere gravelpaden.
Let op! Ook al zijn de routes in 1 richting aangegeven. Het verkeer (wandelaars, andere mountainbikers auto’s etc.) kunnen ook van tegengestelde richting komen. Dit in combinatie met de soms hoge snelheid in afdalingen zorgt er voor dat je altijd oplettend moet zijn.
Wil je een kleine bijdrage doen aan het mountainbike routenetwerk in Zuid-Limburg? Dat kan. Je kunt Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg (MOZL) steunen door een MTB-card Zuid-Limburg aan te schaffen voor slechts € 10,- Hiermee ondersteun je alle vrijwilligers die werken aan onderhoud, vernieuwing en uitbreiding van het mountainbike routenetwerk in Zuid-Limburg.

107km
2048hm

Epen – Vijlen Op vakantie in Nederland!


Epen – Vijlen

Een mountainbike huren voor de door velen beoordeeld als de mooiste route in Zuid-Limburg staat garant voor een fantastische en uitdagende dag. De omgeving is prachtig en geeft een buitenlands gevoel (als je niet zelf uit Zuid-Limburg komt natuurlijk 😊) Er zijn vele vergezichten maar ook singletracks door bossen. De route heeft een lengte van ongeveer 26 kilometer. Het bijzondere van deze mountainbike route zijn de vele hoogtemeters, maar liefst 595! De route loopt via akkers, weilanden het Vijlener bos, Bovenste bos en af en toe een asfaltweg. Op de route zijn enkele erg steile beklimmingen aanwezig (maar lopen kan natuurlijk altijd nog) Technisch is het bij droog weer niet extreem moeilijk, maar wel oppassen met de snelheid. De stenen en wortels geven niet mee bij een valpartij.
Het officiële startpunt ligt bij Herberg de Smidse in Epen. Voordat je bij dit punt arriveert en je Boscafé ’t Hijgend Hert voorbij bent zul je eerst nog een aantal steile onverharde klimmen moeten bedwingen. Een van deze beklimmingen is echt heel steil. Petje af als je zonder lopen boven komt. De afdaling vlak voor het officiële startpunt is ontzettend gaaf maar ook tricky. Door slijtage en erosie is de singletrack uitgesleten en er liggen vele scherpe stenen en wat geulen. Het is vooral op het einde oppassen. Er komt dan namelijk een gemeen knikje naar rechts! Je gaat hier gauw te hard.
De route wordt aangeduid d.m.v. het groene internationale mountainbike teken met een gele achtergrond. De rijrichting is met de klok mee, maar zoals eerder aangegeven; Het verkeer kan van 2 kanten komen! Voor een eerste kennismaking met het mountainbiken is deze route minder geschikt. Er kan dan beter gekozen worden voor de routes Sint-Geertruid of Mechelen.

Sint-Geertruid

Vanaf de mountainbike verhuurlocatie is het slechts enkele kilometers via een makkelijk gedeelte van de Epen – Vijlen route en het verbindingsdeel naar de mountainbike route Sint Geertruid. Deze route is meer geschikt voor de beginnende mountainbiker of families. De mountainbike route heeft een meer open landschap waardoor je kunt genieten van de vele vergezichten. Technisch is de route niet moeilijk.. De totale lengte is 31 kilometer. Ook al vraagt de route niet veel van de technische vaardigheden is hij toch wel pittig te noemen met de vele klimmen en 469 hoogtemeters die overwonnen moeten worden.
Het hoogtepunt van de route is dat je op een gegeven moment kunt kiezen of je de mountainbikeroute bovenlangs de rivier volgt of er dwars doorheen gaat! (Zie foto rechts boven) De bewegwijzering is in het rood met een gele achtergrond. De route wordt met de klok mee gereden. Echter kun je ook tegenliggers verwachten.

Gulpen

De route Gulpen is net als Epen – Vijlen ook een pittige route. De route heeft een lengte van ongeveer 26 kilometer en je trotseert maar liefst 609 hoogtemeters in het Zuid-Limburgse landschap. De officiële start van de route begint naast het subtropisch zwemparadijs Mosaqua. Als je vanaf daar vertrekt begin je gelijk met een brede onverharde klim die uiteindelijk op de top van de Gulperberg uitkomt. Deze klim begint nog niet al te steil. Maar wees zuinig met je energie hoe hoger je komt des te steiler wordt de beklimming. Als je boven bent weet je in ieder geval zeker dat je bent opgewarmd.
Ook asfalt afdalingen kunnen erg leuk zijn. Namelijk de Dodemanweg (naam zegt genoeg) Je kunt hier een enorme snelheid bereiken. Deze weg heeft een hellingspercentage van maar liefst 18%! Het is wel oppassen. Aan het einde van dit smalle straatje heb je een kruising.
Ook is er de fantastische afdaling die uiteindelijk leidt naar het riviertje de Gulp. Hier is het echt belangrijk je snelheid onder controle te houden. Er liggen vele losse scherpe stenen, wortels en soms zijn er door erosie diepe geulen uitgesleten in het pad. Aan het einde van de afdaling zou je er voor kunnen kiezen om een stukje door de Gulp zelf te fietsen in plaats van er langs.
Volg de bordjes met het blauwe MTB teken op een gele achtergrond en wordt met de klok meegereden. Deze mountainbike route is net als de route Epen – Vijlen misschien minder geschikt als eerste kennismaking met de mountainbikesport. Buiten de fysieke uitdaging vereist de route wel wat mountainbike basistechniek.

Mechelen

De mountainbike route Mechelen is de eenvoudigste van de 4 hier omschreven routes. Deze route is dan ook erg geschikt voor de eerste kennismaking met de sport en voor families. Ook de gravelbiker zal hier prima zijn weg kunnen vinden. Echte singletracks zijn hier niet te vinden. De route bestaat voornamelijk uit asfaltwegen en onverharde landewegen. De gevorderde en getrainde mountainbikers zullen hier weinig uitdaging vinden. Al is het door de hoogteverschillen altijd nog een goede training.
De route heeft een totale lengte van 24 kilometer en heeft 375 hoogtemeters. De bordjes zijn in het zwart met een gele achtergrond. De officiële start ligt op buitenplaats de Mechelerhof waar de mountainbike route met een extra lus letterlijk overheen loopt.

De regeltjes:

Mountainbike alleen waar het is toegestaan.
Respecteer de flora en fauna.
Fiets in kleinere groepjes.
Waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk.
Passeer wandelaars stapvoets.
Niet onnodig hard remmen in afdalingen en voorkom remkuilen.
Maak geen onnodig lawaai.
Laat alles schoner achter als dat je het aantrof.
Routes zijn 1 richting bewegwijzerd, echter verkeer gaat beide kanten op.


Mooie landschappen

De routes lopen door prachtig heuvellandschap in een gevarieerde omgeving. Weides, bossen, akkers, boomgaarden etc…

Wegbewijzering

De wegbewijzering is over het algemeen goed te noemen. Ook de verbindingsroutes staan goed aangegeven. Dit zijn de bordjes met het internationale mountainbike teken in het zwart op een witte achtergrond. Valkuil is echter wel dat je door de hoge snelheid in de afdalingen makkelijk een bordje kan missen.

Idyllische plekjes

Vergeet vooral geen foto’s te nemen van de pittoreske idyllische plekjes die Zuid-Limburg rijk is..

"Rotklim" Gulperberg

Meteen na het officiële startpunt van het mountainbike parcours Gulpen, begint naast het subtropisch zwemparadijs Mosaqua een pittige steeds steiler wordende klim over de Gulperberg die er voor zorgt dat je meteen bent opgewarmd.Locatie mountainbikeverhuur Epen-Vijlen

Checklist mountainbikeverhuur Epen-Vijlen

 

Downloads

 

MTB Parcours Epen-Vijlen:

MTB Parcours Gulpen:

MTB Parcours Sint Geertruid:

MTB Parcours Mechelen:

Verbinding Epen Mechelen:

Verbinding Sint Geertruid Gulpen:

Verbinding Gulpen Mechelen:

Verbinding Epen Sint Geertruid:

Van verhuurlocatie naar Epen-Vijlen:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Epen-Vijlen