Mountainbike huren in Appelscha


In Appelscha een mountainbike huren op onze locatie welke bijna direct gelegen is aan de start van het parcours Appelscha (Bosberg)? Dit staat garant voor een leuke dag! De locatie waar vandaan wij de mtb’s verhuren is letterlijk gelegen aan de start van het parcours. De auto parkeren is ook geen probleem. Een groot openbaar parkeerterrein is hier tegenover gelegen.
De mountainbikes worden altijd verhuurd inclusief helm. Wanneer u graag met SPD (klik) pedalen fietst kunnen wij dit ook verzorgen. Tevens bieden wij de optie aan om een lege of gevulde bidon met energydrink mee te nemen voor onderweg. Wanneer u de mountainbike ophaalt krijgt u een korte uitleg over de fiets en kunt u direct starten met mountainbiken. Na afloop kunt u nog heerlijk genieten van een hapje of drankje bij een van de vele horeca gelegenheden die om de hoek te vinden zijn.

Onze mountainbikes in Appelscha

Huur Hardtail mountainbike Appelscha

Hardtail mountainbike huren Appelscha

Vanaf € 21,50

Huur een hardtail mountainbike voor de parcoursen rond Appelscha. Hiermee kunt u prima mee uit de voeten. Wij verhuren hardtails in maar liefst 4 verschillende wielmaten. 20”,24”,27,5” en 29 inch Er zijn dus ook kleine wielmaten voor kinderen beschikbaar! Er zijn uiteraard ook diverse frame maten beschikbaar. Het is daarom aan te raden vooraf de lengte van de personen door te geven zodat wij de best passende fiets aan u kunnen verhuren. De mountainbikes worden perfect onderhouden door professionals en zijn voorzien van veilige schijfremmen en versnellingen.
Bij elke verhuurde mountainbike wordt vanwege de veiligheid altijd een helm meegegeven. Dit is inclusief. De mountainbikes zijn per dag (deel) te huur, maar de verhuurperiode verlengen tot bijvoorbeeld 2 weken is geen enkel probleem.

E-huur-mountainbike Appelscha

Elektrische mountainbike huren Appelscha

Vanaf € 31,50

Een extra dimensie toevoegen aan uw mountainbiketrip? Huur een keer een E-mountainbike. Met de E-mountainbike kunt u relaxed veel grotere afstanden afleggen op de schitterende parcoursen in de omgeving. Uiteraard zijn de Elektrische mountainbikes volledig opgeladen voordat u deze meeneemt. Doordat de snelheid een stuk hoger ligt is de belevenis nog beter. Een ander argument om een Elektrische mountainbike te huren is dat mensen van verschillende niveaus op deze manier leuk samen kunnen genieten van hetzelfde tempo. Wanneer je relaxter kunt rijden door de hulp van de elektrische aandrijving kun je beter van de prachtige omgeving genieten.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken In het Drents- Friese Wold


Een mtb huren en het Drents- Friese Wold ontdekken? Het kan allemaal. In het Drents – Friese Wold kun je vanuit Appelscha 3 mountainbikeroutes aan elkaar koppelen. Dit zijn Appelscha (Bosberg), Appelscha en Diever. Het landschap, maar ook het karakter van de routes zijn erg divers te noemen. Je komt door dicht beboste gebieden met fantastische singletracks maar ook flowy bochten over heidevelden en recht brede paden door afgelegen gebieden. De start van het parcours Appelscha (Bosberg) is gelegen aan een de verhuur locatie. Tussen de 3 lussen zijn de verbindingsroutes heel duidelijk aangegeven. Let op! Deze verbindingsroutes zijn beide richtingen op te rijden. Dit in tegen stelling tot de lussen zelf.
44km
105hm

Appelscha Eindeloze bossen!


Appelscha (Bosberg)

Appelscha (Bosberg) is de kortste lus, maar ook meteen de meest spectaculaire. Bijna geen deel van het parcourtje is rechtuit of vlak. Het is continue genieten van korte klimmetjes en afdalingen gecombineerd met leuke en creatieve bochtencombinaties. De route is zo neergelegd dat een groot deel de heen en terugweg vlak naast elkaar liggen. Zie je iemand aan de andere zijde rijden dan kun je nog even goed je best doen om hem in te halen. Ook is het hierdoor eenvoudig om de route in te korten of bepaalde technische delen een aantal malen te oefenen om de rijtechniek te verbeteren. Je zult merken dat goed anticiperen je rondetijd flink naar beneden zal brengen. De lengte van het parcours is ongeveer 4,5 kilometer en er is totaal ongeveer 60 meter aan hoogtemeters te bedwingen. Echt lange beklimmingen zijn op dit parcours niet aanwezig. De rijrichting is tegen de klok in en de route wordt met de rode mtb bordjes aangegeven.

Appelscha

Via een korte verbindingsroute wordt je vanaf Appelscha (Bosberg) onder de snelweg door geleid naar de route Appelscha. Als je een mountainbike huurt is deze route heel leuk en afwisselend om aan Appelscha (Bosberg) vast te knopen. Het eerste deel van de route begint met wat bredere paden maar al snel worden de brede paden singletrack met mooi snel lopende bochten. Ook zijn er prachtige singletrack met hoogte verschillen in de bossen. Een specifiek gedeelte van dit parcours is mij er bij gebleven. Op een gegeven moment kom je uit het bos op een grote heidevlakte uit. Wat het is weet ik niet. Misschien loopt het ligt helling af of ik had ongemerkt de wind in de rug maar er zaten heerlijke flowy hoge snelheidsbochten op dit gedeelte van het parcours. Je krijgt hier echt een snelheidsgevoel. Hierna volgt weer een bosrijk gedeelte met kombochten en speelse hoogteverschillen. De route Appelscha heeft een lengte van ruim 17 kilometer en wordt tegen de klok in gereden. De bewegwijzering is in het blauw aangegeven.

Diever

Op de route Appelscha is de verbindingsroute naar Diever goed gemarkeerd. Je fietst dan over een geasfalteerd (mooi) fietspad naar de route Diever. Deze mountainbikeroute is heel anders van karakter. Brede paden hebben hier de overhand. Af en toe kun je en deel singletrack vinden met wat steile klimmetjes en afdalingen, maar niet zoveel als op de beide parcoursen Appelscha. Tijdens of na nat weer blijven de plassen op dit parcours lang staan en is er veel blubber aanwezig. In drogere tijden is het parcours ook zeker geschikt voor families en kinderen. De route wordt tegen de klok in gereden en heeft een lengte van 23 kilometer. De kleur van de mtb bordjes is groen.

De regeltjes:

Toegang tot het gebied is alleen van zonsopkomst tot zonsondergang.
De routes zijn slechts in 1 richting te rijden.