Mountainbike huren in Zeddam


Zeddam is een geweldige locatie om een mountainbike te huren. De mountainbike verhuur locatie is dicht bij de extra lus, welke overgaat in het mountainbike parcours van Zeddam. Je bent hier zo. Het is minder dan 3 kilometer verwijder van de plek waar je de huur mountainbikes ophaalt.
Hoewel de prijs van de helm bij de huur is inbegrepen adviseren wij toch zoveel als mogelijk met een eigen helm te komen. Als je van onze helmen gebruik maakt vragen wij een haarnetje te gebruiken.
Voor vertrek krijg je een korte instructie over de mountainbike. Verder geven wij een rugzakje met een EHBO set mee. Als u gebruik wilt maken van en bidon vragen wij u deze zelf mee te nemen.
Wilt u na afloop gezellig wat eten of drinken? Wij hebben op ons terrein een eigen restaurant. Parkeren is geen probleem. Er is een groot parkeerterrein aanwezig.

Onze mountainbikes in Zeddam

Huur mountainbike Zeddam

Hardtail mountainbike huren Zeddam

Vanaf € 25

Wij hebben huur mountainbikes beschikbaar voor het gave mountainbike parcours van Zeddam. De mountainbikes die wij in de verhuur hebben zijn van het type “hardtail” Dit betekent dat het voorwiel geveerd is en het achterwiel niet. Op deze manier kun je comfortabel rijden maar gaat er weinig energie verloren in het “deinen” van een eventuele achter schokbreker tijdens bijvoorbeeld een beklimming.
De mountainbikes zijn voorzien van 27,5 inch velgen. Deze wielen hebben minder rolweerstand dan de wat ouderwetsere 26 inch velgen, maar zijn wel een stuk wendbaarder dan de 29 inch velgen welke je tegenwoordig vaak ziet. Als extra zijn de huur mountainbikes ook nog eens voorzien van extra brede banden wat zorgt voor extra grip in de bochten. Deze bredere banden zorgen er ook voor dat de wielen niet te ver in het mulle zand kunnen wegzakken. Een ideale combinatie voor de beginnende mountainbiker.
De versnellingen op de mountainbikes zijn van het type “single speed” Dit houdt in dat er geen voorderailleur meer aanwezig is en er slechts 1 voortandblad aanwezig is. Door de 10 speed cassette is het bereik van de versnellingen echter groot genoeg. Zelfs voor de pittige beklimmingen van het parcours Zeddam. De voordelen van het ontbreken van de voorderailleur zijn:
1 Het lagere gewicht.
2 Het minder hoeven nadenken over het schakelen. Dit rijdt echt een stuk gemakkelijker.
Wij hebben huurmountainbikes voor verschillende lengtes. Vraag vooraf even goed naar de beschikbaarheid van de voor jou meest geschikte framemaat.
Voor de grotere maten hebben wij ook 29 inch mountainbikes beschikbaar. Deze zijn wel voorzien van een voorderailleur. Wij maken gebruik van “flat pedals” dus met gewone gymschoenen kun je prima uit de voeten. SPD (klik) pedalen kunnen helaas niet op onze fietsen gemonteerd worden.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken Montferland / Bergherbos


Een mountainbike huren in het Montferland of Bergherbos in het Oosten van het land? De omgeving is erg afwisselend. Een deel van het gebied bestaat uit- loof en naaldbossen met vele varens, maar er zijn ook vergezichten en open akkers te vinden. Een groot voordeel van het gebied zijn natuurlijk de hoogteverschillen waardoor je echt dat “speciale” gevoel krijgt wanneer je hier doorheen gaat mountainbiken.
Om te mountainbiken in deze omgeving het je een MTB vignet nodig van natuurmonumenten. Welke ook bijvoorbeeld te gebruiken is op het parcours van Drunen Op deze manier draag je ook bij aan het onderhoud van zowel het mountainbikeparcours als de natuur.

26km
380hm

Zeddam Afwisselend en Spectaculair!


Zeddam

Een mountainbike huren en het geweldig mooie parcours van Zeddam verkennen? Zeddam is een fantastisch mountainbike parcours waar bijna alle facetten van het mountainbiken in terugkomen.
Vervelen zul je je niet op deze route. Ik ken eigenlijk geen parcours in Nederland welke afwisselder is. Je rijdt afwisselend over brede paden door akkers en weilanden met mooie vergezichten, maar ook over hele gave singletracks in varen bossen. Door de grote hoogteverschillen zitten er ook echt prachtige afdalingen in met kombochten, zoals je bijvoorbeeld ook kunt vinden op de mountainbike parcoursen van Amerongen en Leersum of in het Rijk van Nijmegen.
De afdalingen zijn op zichzelf niet technisch heel moeilijk of steil. Je kunt het zelf zo gek maken als je zelf wilt. Ook de beklimmingen zijn niet extreem steil, maar zijn wel behoorlijk lang voor Nederlandse begrippen. Vooral in het gedeelte voordat je weer terugkomt bij de parkeerplaats in het Bergherbos zijn vele mooie afdalingen te vinden. Deze zijn vaak uitgesleten en voorzien van hoge kombochten waardoor je echt dat Canyon gevoel krijgt. Heel spectaculair! Je denkt steeds na een afdaling dit zal de laatste wel zijn, maar dan begint er weer een beklimming gevolgd door een volgende geweldige afdaling. Ook zijn er table top jumps te vinden ook hier geldt weer, je kunt het zelf zo gek maken als je zelf wilt.
De mountainbike route van Zeddam is goed onderhouden. De route wordt in het zwart aangegeven en gaat tegen de klok in. Doordat een groot deel van de route over grind en rotsachtig terrein loopt is er ook in de winter goed te rijden. Weinig last van plasvorming en dikke lagen modder dus.
26 kilometer lengte en 380 hoogtemeters is voor families, met kinderen of beginnende mountainbikers best pittig. Gelukkig is er halverwege een shortcut te vinden waardoor de route met de helft kan worden ingekort. Toch een fijn idee. Ook zijn er “extra” lussen te rijden die wat moeilijkere delen van het parcours overslaan. Zo kun je avontuur op de huur mountainbike in Zeddam naar eigen wens op- of afschalen.

De regeltjes:

Voor het parcours Zeddam is een mountainbike vignet welke te verkrijgen is bij natuurmonumenten verplicht.
De route is slechts in 1 richting te rijden. Tegen de klok in.


Lekkere flow!

Door het toch wel flink aantal hoogtemeters op het parcours van Zeddam heb je evenveel afdaal meters. Hierdoor kun je singletracks aanleggen met een heerlijke flow. Dat is ook gelukt in Zeddam!

Bergherbos

De mountainbike route van Zeddam loopt door het Montferland en het Bergherbos. Prachtige natuurgebieden die veel afwisseling bieden voor de veeleisende mountainbiker.

Schansjes

Erg leuk is dat er diverse schansjes zijn aangelegd. Dit om de “fun factor” nog wat omhoog te krikken. Uiteraard kunnen beginnende mountainbikers gewoon langs de schansjes rijden. Erg fijn die vrije keuze.

Goede bewegwijzering

De bewegwijzering op de mountainbike parcours van Zeddam is gewoon duidelijk en goed. Volg het internationale mtb teken in het zwart en het kan bijna niet missen. Ook worden de splitsingen van de alternatieve makkelijkere routes goed aangegeven.Checklist mountainbikeverhuur Zeddam

 

Locatie mountainbikeverhuur Zeddam

Downloads

 

MTB Parcours Zeddam:

Extra lus 1 Zeddam:

Extra lus 2 Zeddam:

Shortcut Zeddam:

Van verhuurlocatie naar Zeddam:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Zeddam