Mountainbike huren op de Hoge Vuursche


Een mountainbike huren op de Hoge Vuursche? Onze mountainbike verhuur locatie is gelegen naast het centrum van Hilversum aan de overkant van het spoor. De start van het mountainbike parcours van de Hoge Vuursche is ongeveer 8 km gelegen van mountainbikeverhuur locatie. Wanneer je de huur mountainbike komt ophalen krijg je een introductie over de fiets. Tevens hebben wij de mogelijkheid om helmen bij ons te huren. De fietsen worden in perfecte conditie gehouden. Bij aankomst kun je meestal goed parkeren op het industrieterrein waar de verhuurlocatie gelegen is. De mountainbikes worden verhuurd voor 3 uur. Uiteraard is het mogelijk om te verlengen naar bijvoorbeeld de hele dag of een nog langere periode. Het vignet welke je nodig hebt om alle mountainbike parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug te mogen rijden is bij de huur inbegrepen. Mocht je na afloop nog gezellig wat willen gaan eten of drinken. Het centrum van Hilversum, waar vele restaurantjes en cafetaria te vinden zijn, is vlakbij.

Onze mountainbikes Hoge Vuursche

Waar mountainbiken?

Mountainbiken Utrechtse Heuvelrug


Een mountainbike huren in Hilversum biedt je vele mogelijkheden om al mountainbikend de vele parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken met bijna onbeperkte mogelijkheden. Het dichtst bij de mountainbike verhuurlocatie in Hilversum gelegen parcours zijn de Hoge Vuursche, maar ook het langer bestaande parcours van de Lage Vuursche welke eenvoudig te combineren is met de Hoge Vuursche. Het mtb parcours van de Hoge Vuursche is op ongeveer 8 km. gelegen van waar je de mountainbikes kunt ophalen.
22km
147hm

Hoge Vuursche Eindeloos bochten door het bos!


Een mountainbike huren en het ontzettend leuke parcours van de Hoge Vuursche uitproberen? Het parcours van de Hoge Vuursche is een fantastische mountainbike route met vele uitdagingen. De totale lengte is ongeveer 22 kilometer. Dit is dus een stuk langer dan het parcours van de Lage Vuursche. Wat dit parcours bijzonder maakt zijn de vele bochtjes die eindeloos door het bos voeren.. In de korte klimmetjes die over de prachtige route leiden bereik je een totaal aantal hoogtemeters van 147. De route voert je diep door het bos bestaat voornamelijk uit singletracks. 2 x moet er een hoofdweg worden overgestoken. Er zijn vele singletracks door de naald- en loofbossen, tevens kun je de techniek nog een beetje oefenen op een aparte “technisch lusje” hier zitten wat korte bochtjes kleine steile klimmetjes en wat drops in. Het staat duidelijk aangegeven als “technische passage” De route is eenvoudig te combineren met de wat langer bestaande en kortere route van de Hoge Vuursche. Een deel van het parcours van de Hoge Vuursche is gelijk aan die van de Lage Vuursche. De splitsingen worden heel duidelijk aangegeven. Vooral het gedeelte wat gecombineerd is heeft een fantastische single track dwars door een hoog varen bos. Je waant je nu niet meer in Nederland! Het mooie is dat dit gedeelte het parcours geleidelijk naar beneden loopt en mooie flauwe bochten heeft. Wanneer je een beetje gas geeft krijg je een heerlijke flow en vlieg je hoge snelheid tussen de hoge varens door. Echt gaaf! Het parcours is niet moeilijk, het is iets minder technisch dan het parcours van de Lage Vuursche. Gezinnen kunnen hier zeker ook prima uit de voeten. Tip: Afstappen en een stukje lopen kan altijd. De officiële start ligt bij het restaurant “Buiten in de kuil`` Hier kun je kiezen of je de mountainbike route Hoge- of Lage Vuursche kiest. Indien je voor de Hoge Vuursche kiest, welke d.m.v. het internationale mountainbike in het rood wordt aangeven kun je na korte tijd alsnog kiezen voor de route van de Lage Vuursche welke gebruik maakt van de groene internationale mountainbike markering. De splitsing wordt duidelijk aangegeven.

De regeltjes:

Toegang tot het gebied is alleen van zonsopkomst tot zonsondergang.
De route is slechts in 1 richting te rijden. Tegen de klok in.
Voor het parcours is een vignet welke op diverse plaatsen te koop is voor € 7,50 verplicht.
Dit vignet is geldig op alle mountainbike parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug.
Het vignet is bij de huur van de mountainbike inbegrepen.
Download een lijst met verkooppunten van het mountainbike vignet.


Route onderbroken

Een heel klein deel van de mtb route Hoge Vuursche is geasfalteerd. Dit gedeelte fiets je voordat de provinciale weg voor de eerste keer wordt overgestoken.

Horeca langs route

Direct langs de route is ook Horeca te vinden waar je tijdens een pauze even lekker een drankje kunt nemen of eventueel wat eten.

De regeltjes

Bij elk opstartpunt kun je een bord vinden met daarop de regels.

Technische passage

Op de mtb route Hoge Vuursche is er een optie om een stukje “technische passage” te nemen. Dit wordt duidelijk aangegeven. Hier zijn wat scherpe bochtjes boomstammetjes en kleine drops te vinden om de techniek wat te oefenen.Locatie mountainbikeverhuur Hoge Vuursche

Checklist mountainbikeverhuur Hoge Vuursche

Downloads

 

MTB Parcours Hoge Vuursche:

MTB Parcours Lage Vuursche:

Van verhuurlocatie naar Hoge Vuursche:

Van verhuurlocatie naar Lage Vuursche:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Hoge Vuursche