Mountainbike huren in Schoorl


Mountainbike huren in Schoorl? Onze mountainbike verhuur locatie is gelegen in het pittoreske centrum van Schoorl vlakbij “Het Klimduin” en niet ver van het officiële startpunt. (1.800 meter) Wanneer je de huur mountainbike komt ophalen krijg je een introductie over de fiets. Een helm en een gratis gevulde bidon zijn inbegrepen. De fietsen worden in perfecte conditie gehouden door de eigenaar zelf. Bij aankomst kun je de auto op eigen terrein parkeren. Tevens zijn kleedruimtes en kluisjes aanwezig. Ook wordt er gratis een vers kopje koffie of thee geschonken. Mocht je na afloop nog gezellig wat willen gaan eten of drinken. De mountainbike verhuur locatie is gelegen tussen de verschillende restaurantjes die in het centrum van Schoorl gevestigd zijn.

Onze mountainbikes in Schoorl

 
Huur Mountainbike Schoorl Elektrisch

Elektrische mountainbike huren Schoorl

Vanaf € 40

Een elektrische mountainbike huren is ideaal voor het parcours van Schoorl. Er zitten een aantal pittige klimmetjes in waarbij een beetje extra hulp wel zo ontspannen aanvoelt. Doordat je minder energie verbruikt kun je beter van de prachtige omgeving genieten. Probeer ze eens uit, onze uiteraard volledig opgeladen E-mountainbikes.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken Schoorlse Duinen


Een mountainbike huren in Schoorl biedt je vele mogelijkheden om al mountainbikend de Schoorlse duinen te ontdekken met vele mogelijkheden. We hebben het niet alleen over het bekende parcours van Schoorl, maar ook over het zuidelijk van het Schoorlse parcours gelegen PWN gebied in het Noordhollands Duinreservaat en de buiten de Schoorlse duinen gelegen “curvy” en dicht beboste mountainbike route Langedijk. Vooral Schoorl en het PWN gebied zijn eenvoudig te combineren. Het parcours Langedijk is ongeveer 7 km verwijderd van mountainbikeverhuur locatie Schoorl.

15km
216hm

Schoorl een topparcours!


Een mountainbike huren en een topparcours uitproberen!? Het parcours van Schoorl is een fantastische mountainbike route met vele uitdagingen. De totale lengte is bijna 15 kilometer. Wat dit parcours bijzonder maakt zijn de vele korte steile klimmetjes en afdalingen. In deze korte klimmetjes die over de hoogste duinen van Nederland leiden bereik je een totaal aantal hoogtemeters van 216. De route is erg afwisselend. Er zijn singletracks door de naald- en loofbossen, maar ook door open duinlandschap waar je je (met een beetje fantasie) in een woestijn landschap waant. Bekende punten zijn: De Schoorlse nok, een flinke beklimming en fantastische afdaling over een beboste duin met en hoogte van 53 meter. De zwarte blink, het korte felle beklimminkje met als beloning een geweldig uitzicht over de zee en het duingebied en een lange rechte afdaling waar je meestal de hoogste maximale snelheid van het rondje kunt behalen. De S bergklim en de flowtrack naar beneden etc.. Door de flinke hoogteverschillen is het parcours zeker uitdagend te noemen! De route wordt zeer goed onderhouden. Er zijn namelijk in het open duingebied schapenhekjes plat op het zand gelegd waardoor er in de zomer wanneer het zand erg mul wordt gewoon flink doorgefietst kan worden. Bij steile beklimmingen zijn vaak kunststof matten onder het zand gelegd zodat er veel grip is om naar boven te fietsen. Wanneer het op de meeste mountainbiketracks in Nederland veel te nat is om lekker te gaan mountainbiken, ligt het parcours van Schoorl er perfect bij. Door de zandgrond wordt het regenwater snel afgevoerd en plakkerige klei is hier niet aanwezig. Een groot voordeel!

De regeltjes:

Mountainbiken alleen toegestaan op het parcours
Rijrichting tegen de klok in.

Locatie mountainbikeverhuur Schoorl


Onderbreking verharde fietspad

De mtb route van Schoorl wordt ongeveer 600 meter onderbroken door een verhard fietspad. Pas je rijgedrag hierop aan. Ideaal moment om een slokje uit de bidon te nemen of wat koolhydraten te stapelen voordat het parcours weer verder gaat.

Vervolg mtb parcours

Het onverharde paadje wat naar rechts gaat is het vervolg van de mtb route Schoorl. Let goed op want je rijdt er gemakkelijk voorbij.

Nieuwe drop!

Er is in de lange afdaling een nieuwe pittige drop aangelegd. Gelukkig is er genoeg gelegenheid om hem te ontwijken wanneer je minder ervaren bent.

Splitsing naar afkortroute


Deze afkortroute is ooit aangelegd als omleiding tijdens bosbouwwerkzaamheden. Nu heel handig om combinaties te maken.Checklist mountainbikeverhuur Schoorl

 

Downloads

 

MTB Parcours Schoorl:

MTB Parcours Langedijk:

Van verhuurlocatie naar Schoorl:

Van verhuurlocatie naar Langedijk:

Afkortroute Schoorl:

Naar Waterpomp Schoorl:

Paadje naar PWN-gebied:

Mountainbike reserveren Schoorl