Mountainbike huren in Lochem


Het huren van een mountainbike in Lochem is een garantie voor veel mountainbike plezier.
Vanaf de verhuurlocatie is het 2,5 kilometer naar het mountainbike parcours van Lochem. Vanaf daar kunt u eenvoudig de parcoursen van Vorden en Borculo bereiken. U kunt het pand vinden aan de rivier. Wij hebben een grote parkeerplaats naast de winkel waar u uw auto kunt parkeren.
De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Op doordeweekse dagen van 08:30 tot 18:00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00.
Zoekt u horeca om achteraf nog even te genieten? De locatie is vlakbij het centrum van Lochem gelegen!

Onze mountainbikes in Lochem

Mountainbike huren Lochem

Hardtail mountainbike huren Lochem

Vanaf € 25

De mountainbikes die wij verhuren zijn van goede kwaliteit en worden door professionele fietsenmakers onderhouden. Belangrijk om te weten is dat de helm niet bij de huurprijs is inbegrepen. Als je geen helm in je bezit hebt kun je deze bij ons huren voor een additionele € 10.-
De bidonhouders zijn reeds op de huur mountainbikes gemonteerd, maar voor de bidon dien je zelf te zorgen.
De hardtail mountainbikes die wij in de verhuur hebben, zijn uitgerust met een verende voorvork en hebben geen geveerde achterbrug. Dit zorgt voor en efficiënte overbrenging van de energie. De wielmaat van de hardtail huur mountainbikes is 29 inch. Dit zijn de grootste wielen die er verkrijgbaar zijn. De voordelen van deze grotere wielen zijn: Minder rolweerstand, vergevingsgezinder en comfortabeler. Dit zijn precies de eigenschappen die je zoekt wanneer je een beginnende mountainbiker bent.
Uiteraard zijn er wel verschillende framematen beschikbaar zodat de meest geschikte huur mountainbike altijd aanwezig is.
Wij maken gebruik van zogenaamde duo pedalen. Dit betekent dat aan 1 zijde met klik (SPD) schoenen kunt in klikken, maar aan de andere zijde van het pedaal met gewone gymschoenen op de mountainbikes uit de voeten kunt. Verder zijn al onze fietsen voorzien van genoeg versnellingen veilige remmen om de heuvels op het mountainbike parcours van Lochem te ontdekken.

Elektrische mountainbike huren Lochem

Elektrische mountainbike huren Lochem

Vanaf € 25

Er zijn vele redenen te noemen om een keer een elektrische mountainbike te huren.
1- Gewoon om te proberen:
Het is gewoon leuk om eens een keer een E- mountainbike uit te proberen.
2- Niveau verschil:
Is er en groot niveau verschil in de groep waar u mee gaat mountainbiken? Met een elektrische mountainbike kunnen ook de wat minder conditionele en sterkere mountainbikers meekomen in de groep. Dit zorgt voor een positiever gevoel voor zowel de personen die een gewone mountainbike huren als degene die gekozen hebben voor de E- mountainbike.
3- Grotere afstanden mogelijk:
Met een elektrische mountainbike wordt je actieradius groter. In plaats van alleen het mountainbike parcours Lochem ontdekken kunt u misschien ook Vorden en Borculo er aan vast plakken.
4- Sensationeler:
Door de hogere snelheid krijg je een spectaculairdere ervaring. Wanneer je het volle vermogen van de accu benut zal dit ook meer vragen van je stuurmanskunsten. Kortom genoeg redenen om eens een E- mountainbike uit te proberen.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken in de Achterhoek


In Gelderland kun je een mountainbike huren in de Achterhoek om de diverse parcoursen in het nationaal landschap de Graafschap te gaan ontdekken. De parcoursen die hier aangelegd zijn hebben verschillende niveaus. Het meest bekende een spectaculairste is het mountainbikeparcours van Lochem. Deze voert onder andere over de Paaschberg, Lochemse berg en de Kaleberg. Een rustiger en minder zware optie is de mtb route Vorden gevolgd door Borculo , wat eigenlijk ook een gravel/asfalt route genoemd kan worden. Deze drie routes zijn onderdeel van het goed uitgepijlde en zeer uitgebreide MTB netwerk Achterhoek. Uiteraard wordt doneren voor het beheer en onderhoud van de routes zeer op prijs gesteld.

49km
453hm

Lochem Het complete mountainbiken!


Lochem

Een mountainbikehuren in Lochem? Daar ga je geen spijt van krijgen. Het mountainbike parcours van Lochem kun je starten vanaf het Boetiek Hotel Bonaparte te Barchem. Er is daar voldoende parkeergelegenheid en vanaf daar begint het parcours rustig met stukjes asfalt en wat langere paden. Lekker even rustig opwarmen dus. Als je de paars gemarkeerde bordjes met het internationale mtb teken volgt, kom je vanzelf op “Het circuit Gageldijk” Dit is een extra lus welke aan het mtb parcours van Lochem is toegevoegd. Nu wordt het echt leuk. Vele prachtige aaneengesloten bochtjes door een sprookjesachtige mos omgeving. Dit korte rondje is echt ideaal voor families en kinderen. Het heeft namelijk weinig hoogtemeters en is erg afwisselend. Als je meer uitdaging zoekt is de extra lus op hogere snelheid echt uitdagend. Je verlaat de lus weer via hetzelfde pad als je heen bent gekomen. Hierna beginnen echt de wat steilere en langere beklimmingen. De beklimmingen zijn behoorlijk lang en wat natuurlijk nog mooier is: “What goes up must come down” de afdalingen dus ook! Deze zijn er in verschillende soorten. Er zijn de bekende haarspeldbochten, wat altijd garant staat voor een goed flow! Maar ook leuk zijn de gewoon rechtdoor afdalingen met mooie steile bulten. Je hoeft niets te doen voor wat airtime! Als klap op de vuurpijl een snelle afdaling met knikken die op het laatst rechtdoor gaat op een breed pad. Dit doet denken aan Limburg. Aan het einde een leuk jumpje, maar pas op daarna gaat het scherp rechtsaf! Omdat in de ondergrond veel kiezels aanwezig zijn is het parcours goed waterbestendig en ook met slecht weer goed te bereiden. Het totaal aantal hoogtemeters is ruim boven de 300 meter en de lengte van het parcours ongeveer 22 km. De rijrichting van de mountainbike route is met de klok mee. Op de verbindingsdelen is de rijrichting beide kanten op.

Vorden

Via een verbindingsroute kun je het mtb parcours van Vorden bereiken. Deze route heeft een lengte van ongeveer26 kilometer en is gemarkeerd met de rode bordjes. Het totaal aantal hoogtemeters is een stuk lager als bij het parcours van Lochem. Namelijk ruim 100. In combinatie met delen van het parcours die wat bredere paden hebben die rechtuit lopen, maakt dit het parcours wat minder technisch als Lochem. Echter zijn er ook single tracks te vinden met vele bochtjes door de bosachtige omgeving. Dit parcours is uitermate geschikt voor de beginnende mountainbiker of families die gewoon lekker willen genieten van de mooie omgeving. Een hele mooie aanvulling op het parcours van Lochem dus.

Borculo

Het mountainbike parcours Borculo, die gekoppeld is aan de route Lochem, is eigenlijk een mountainbike / gravelroute. Het parcours is niet technisch te noemen en kan het beste als verbinding worden gebruikt naar andere routes van het MTB netwerk Achterhoek. In deze route zitten vele stukken asfalt. Als je na Lochem en Vorden nog kilometers te kort komt om thuis te mogen komen kun je er heel eenvoudig 16 aan toevoegen door de groene mtb bordjes te volgen. Met slechts 30 hoogtemeters is dit dan ook geen zware klus. Als je het ware mountainbiken wilt beleven op een van onze huurmountainbikes is het advies om vooral te focussen op de routes van Lochem en Vorden.

De regeltjes:

Het gebruik van de mountainbikeroute is voor eigen risico.
Gebruik van een helm en deugdelijke mtb is verplicht.
De routes zijn slechts in 1 richting te rijden.
Toegang tot het gebied is alleen van zonsopkomt tot zonsondergang.
Geef technische gebreken aan de parcoursen door aan de beheerder.
Waarschuw andere recreanten tijdig.
Gedraag je als een gast.
Laat geen afval achter.
Voorkom onnodig remmen, spaar de ondergrond.


Pumptrack

Op de mountainbikeroute van Lochem kom je onderweg ook een leuke pumptrack tegen. Je kunt je hier lekker uitleven en na de techniek wat verbetert te hebben je weg weer vervolgen.

Borden met routenetwerk

Onderweg zijn diverse borden geplaatst met waar heel duidelijk de routes en verbindingsroutes zijn aangeven. Erg handig bij lange mtb tochten en te kijken of er een afkort route is als de benen een beetje verzuurd zijn.

Viaduct

Erg leuk gedaan. Je rijdt onder de brug door waar je later weer overheen rijdt gevolgd door een leuke schans!

Kaleberg

Zin in een lekkere snack onderweg? Bij eethuis de Kaleberg kun je even stoppen voor wat drinken en eventueel eten. Hierna gaat het weer stijl omhoog de Kaleberg op.Locatie mountainbikeverhuur Lochem

Checklist mountainbikeverhuur Lochem

 

Downloads

 

MTB Parcours Lochem:

MTB Parcours Vorden:

MTB Parcours Borculo:

Verbinding Lochem Vorden:

Van verhuurlocatie naar Lochem:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Lochem