Mountainbike huren op de Lage Vuursche


Een mountainbike huren op de Lage Vuursche? Onze mountainbike verhuur locatie is gelegen naast het centrum van Hilversum aan de overkant van het spoor. De start van het mountainbike parcours van de Lage Vuursche is ongeveer 7,5 km gelegen van mountainbikeverhuur locatie. Wanneer je de huur mountainbike komt ophalen krijg je een introductie over de fiets. Tevens hebben wij de mogelijkheid om helmen bij ons te huren. De fietsen worden in perfecte conditie gehouden. Bij aankomst kun je meestal goed parkeren op het industrieterrein waar de verhuurlocatie gelegen is. De mountainbikes worden verhuurd voor 3 uur. Uiteraard is het mogelijk om te verlengen naar bijvoorbeeld de hele dag of een nog langere periode. Het vignet welke je nodig hebt om alle mountainbike parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug te mogen rijden is bij de huur inbegrepen. Mocht je na afloop nog gezellig wat willen gaan eten of drinken. Het centrum van Hilversum, waar vele restaurantjes en cafetaria te vinden zijn, is vlakbij.

Onze mountainbikes Lage Vuursche

Waar mountainbiken?

Mountainbiken Utrechtse Heuvelrug


Een mountainbike huren in Hilversum biedt je vele mogelijkheden om al mountainbikend de vele parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken met bijna onbeperkte mogelijkheden. Het dichtst bij de mountainbike verhuurlocatie in Hilversum gelegen parcoursen zijn de Lage Vuursche, maar ook het recentelijker aangelegde parcours van de Hoge Vuursche welke eenvoudig te combineren is met de Lage Vuursche. Het mtb parcours van de Lage Vuursche is op ongeveer 8 km. gelegen van waar je de mountainbikes kunt ophalen.
10km
107hm

Lage Vuursche De Jungle!


Een mountainbike huren en het ontzettend leuke parcours van de Lage Vuursche uitproberen? Het parcours van de Lage Vuursche is een fantastische mountainbike route met vele uitdagingen. De totale lengte is ongeveer 10 kilometer. Wat dit parcours bijzonder maakt zijn de vele kleine hoogte verschillen en het gevoel af en toe door een jungle te rijden. In deze korte klimmetjes die over de prachtige route leiden bereik je een totaal aantal hoogtemeters van 122. De route is erg afwisselend en bestaat bijna alleen maar uit singletracks. Er zijn singletracks door de naald- en loofbossen, maar ook door zandverstuivingen en bossen met vele hoge varens waar je je (met een beetje fantasie) in de jungle waant. De route is eenvoudig te combineren met de wat nieuwere en langere route van de Hoge Vuursche. Een deel van het parcours van de Lage Vuursche is gelijk aan die van de Hoge Vuursche. De splitsingen worden heel duidelijk aangegeven. Vooral het gedeelte wat gecombineerd is heeft een fantastische single track dwars door een hoog varen bos. Je waant je nu niet meer in Nederland! Het mooie is dat dit gedeelte het parcours geleidelijk naar beneden loopt en mooie flauwe bochten heeft. Wanneer je een beetje gas geeft krijg je een heerlijke flow en vlieg je hoge snelheid tussen de hoge varens door. Echt gaaf! Het parcours is niet echt moeilijk, al is het een klein beetje technischer dan het parcours van de Hoge Vuursche. Gezinnen kunnen hier ook prima uit de voeten. Tip: Afstappen en een stukje lopen kan altijd. De officiële start ligt bij het restaurant “Buiten in de kuil`` Hier kun je kiezen of je de mountainbike route Lage- of Hoge Vuursche kiest. Indien je voor de Lage Vuursche kiest, welke d.m.v. het internationale mountainbike in het groen wordt aangeven kun je na korte tijd alsnog kiezen voor de route van de Hoge Vuursche welke gebruik maakt van de rode internationale mountainbike markering. De splitsing wordt duidelijk aangegeven. Mocht je energie wat verslappen dan zijn er nog diverse mogelijkheden om de route in te korten.

De regeltjes:

Toegang tot het gebied is alleen van zonsopkomst tot zonsondergang.
De route is slechts in 1 richting te rijden. Tegen de klok in.
Voor het parcours is een vignet welke op diverse plaatsen te koop is voor € 7,50 verplicht.
Dit vignet is geldig op alle mountainbike parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug.
Het vignet is bij de huur van de mountainbike inbegrepen.
Download een lijst met verkooppunten van het mountainbike vignet.


Inkorten route

Er zijn op het mtb parcours Lage Vuursche diverse mogelijkheden om de route in te korten wanneer het toch iets te zwaar zou zijn. Dit wordt duidelijk aangegeven.

“Buiten in de kuil”

Heerlijk plekje in de natuur, waar de officiële start van zowel het mountainbike parcours van de Lage- en Hoge Vuursche is en waar je tevens na afloop een lekker hapje of drankje kunt nemen.

De regeltjes

Bij elk opstartpunt kun je een bord vinden met daarop de regels.

Mooie natuurlijke drops!

Er liggen een aantal mooie natuurlijke drops op het parcours! Ze zijn echter ook allemaal gewoon te berijden voor de wat minder ervaren mountainbiker. Dus geen zorgen.Locatie mountainbikeverhuur Lage Vuursche

Checklist mountainbikeverhuur Lage Vuursche

Downloads

 

MTB Parcours Lage Vuursche:

MTB Parcours Hoge Vuursche:

Van verhuurlocatie naar Lage Vuursche:

Van verhuurlocatie naar Hoge Vuursche:

Shortcut Lage Vuursche:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Lage Vuursche