Mountainbike huren in Leusden


Huur een mountainbike in Leusden en ontdek de parcoursen van Den Treek en Woudenberg (Henschoten) Wij verhuren vanaf 2 locaties welke vlak bij de start van de diverse parcoursen gelegen zijn. De ”Time to dirt” is slechts enkele minuten fietsen. Bij ons kun je hardtail mountainbikes, E mountainbikes met en zonder achter schokbreker maar ook kindermountainbikes huren. Een helm is altijd bij de prijs inbegrepen. Het vignet waarmee je toegang hebt tot alle parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug is ook verzorgd. In de omgeving rond de verhuurlocaties is voldoende parkeergelegenheid te vinden.
Wij verhuren de mountainbikes in principe per dag. De dagen waarop en de beschikbaarheid kun je vinden in de reserveringsmodule. De mountainbikes voor 2 dagen huren is alleen mogelijk in de weekenden. Voor een klein bedrag extra kun je alvast een blikje frisdrank of een biertje reserveren om na sportief bezig geweest te zijn nog even lekker na te genieten.

Onze mountainbikes in Leusden

Mountainbike huren Leusden

Mountainbikes (hardtail) huren Leusden

Vanaf € 30

Onze huur mountainbikes zijn van het type ”hardtail” Dit betekent dat deze mountainbikes geen achter schokbreker hebben. Voor de parcoursen van Leusden en Woudenberg is dit een goede keuze. De trap efficiëntie van de hardtails is erg hoog en ze zijn lekker licht zodat de klimmetjes snel bedwongen kunnen worden. Tevens zorgt de afgeveerde voorvork voor betrouwbare stuureigenschappen.
De merken die wij verhuren zijn: Orbea en Olympia. Beide topmerken! De wielmaat die wij beschikbaar hebben voor onze volwassenen mountainbikes zij de populaire 29” wielen. Deze hebben een lagere rolweerstand dan de ouderwetsere mountainbikes met bijvoorbeeld 26” wielen.
Voor de kinderen hebben wij maar liefst 3 verschillende wielmaten in het assortiment. Namelijk 20”, 24”en 26 inch. De schakelgroep is uitgevoerd als “single speed” 1 x 12, zodat er geen voorderailleur bediend hoeft te worden. Tevens zorgt de cassette van met maar liefst 12 versnellingen voor voldoende bereik in zowel de laagste als hoogste versnelling. Het voordeel van deze “single speed” is dat je de aandacht minder hoeft te leggen op het schakelen en je meer kunt focussen op de omgeving en het parcours.
De volwassen mountainbikes hebben wij in 4 verschillende framematen. De fietsen worden in professioneel in topconditie gehouden zodat u onbezorgd op pad kunt!

Elektrische mountainbike huren Leusden

E-mountainbikes huren Leusden

Vanaf € 50

Een elektrische mountainbike huren is ideaal voor het parcours van de Amerongen. Op Amerongen zijn er toch heel wat hoogtemeters te bedwingen. Wanneer je conditie nog niet super is en je wilt wat hulp bij de beklimmingen, of je wilt je net iets beter getrainde vrienden bijhouden dan is hulp van een elektrische mountainbike fijn. Ook kun je makkelijker lange afstanden fietsen, bijvoorbeeld meerdere rondjes of combinaties met andere mountainbike parcoursen op de Utrechtse heuvelrug. De snelheid met een elektrische mountainbike ligt een stuk hoger. Dit kan voor een spectaculaire ervaring zorgen op het parcours van de Amerongen. Probeer ze eens uit, onze uiteraard volledig opgeladen E-mountainbikes.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken Den Treek - Henschoten


Het huren van een of meerdere mountainbikes voor het Familie landgoed Den Treek -Henschoten is een mooie kans om de 2 mountainbike parcoursen Leusden en Woudenberg te ontdekken. De beide routes bevinden zich ten zuiden van Amersfoort en zijn gelegen op de grens van de Utrechtse heuvelrug. Niet alleen de routes Leusden en Woudenberg zijn binnen handbereik. Ook kunnen de mountainbikeroutes Austerlitz en Zeist er eenvoudig aan gekoppeld worden. Kortom; Genoeg mogelijkheden voor een dagje mountainbike huren! Omdat het landgoed prive bezit is. Is het een vignet vereist om toegang te krijgen. Voor dit geld zijn de mountainbikeroutes aangelegd en worden ze ook onderhouden. Voor € 25.- per jaar heb je een Treeker jaar vignet in je bezit. Je kunt dit Treeker MTB vignet bestellen via de website. Binnen enkele dagen krijg je dan een sticker toegestuurd. Dit vignet is geldig van april tot april. Mocht je slechts 1 dag de parcoursen Leusden en Woudenberg willen verkennen dan kun je ook een dagkaart kopen. Dit vignet kun je alleen gebruiken op de dag dat je hem hebt aangeschaft. Het betaalbewijs op je telefoon dient als voldoende bewijs. De routes zijn erg afwisselend van karakter. Er zitten prachtige delen in door dichtbegroeide bossen, maar ook heidevelden en zandverstuivingen.

36km
208hm

Leusden Woeste natuur vlak bij Amersfoort!


Leusden

Heerlijk om een keer een mountainbike te huren voor de parcoursen van Leusden en Woudenberg. Het parcours van Leusden wordt ook wel eens “Treeker MTB trail Noord” genoemd. De ligging aan de Utrechtse Heuvelrug staat garant voor veel mountainbike plezier met mooie beklimmingen en gave afdalingen. Ook aan het bochtenwerk is gedacht. Vele kombochten zullen je rijtechniek verbeteren, maar je ook veel plezier geven tijdens je rit. Het bekende “flow” gevoel zul je hier zeker gaan beleven! De omgeving waar je doorheen fietst is prachtig en afwisselend te noemen. Niet alleen de prachtige bossen en met varen begroeide gedeelten, maar ook zandvlaktes en heidevelden. In het Noordelijk gedeelte van het parcours van Leusden zit een heerlijk stuk met flauwe knikken waar je met hoge snelheid door het bos kan razen! De route wordt in het blauw aangegeven en heeft een lengte van ongeveer 22 km. Het aantal hoogtemeters ligt rond de 100.

Woudenberg

Ook Woudenberg is een prachtig parcours om eens een huurmountainbike te proberen. Het eerste gedeelte van het parcours is overlappend met Leusden. Op een gegeven moment wordt de splitsing tussen Leusden (blauwe bordjes) en Woudenberg (Treeker MTB trail Zuid) duidelijk aangegeven. Het eerste gedeelte na de splitsing heeft hetzelfde karakter als de route van Leusden. Na het oversteken van de weg lijkt de route wat tammer te worden. Er zijn dan wat bredere paden. Maar even later krijgt de route weer een geweldige flow. Een leuke bezienswaardigheid voor een pauze is de bekende “Piramide van Austerlitz” Dit blijft een bijzonder gezicht. Als je de piramide gepasseerd bent begint er een vrij lange beklimming. Hierna volgt de beloning. Een heerlijke niet al te steile afdaling met mooie heerlijk lopende bochten. Aan het einde van dit geweldige deel van het parcours van Woudenberg kom je weer bij het pannenkoekenhuis uit. De route Woudenberg heeft een lengte van ongeveer 15 km. Deze zuidelijke lus is aangegeven met de rode bordjes. In totaal zijn het ongeveer dezelfde hoogtemeters als de noordelijke lus Leusden.

De regeltjes:

Voor de parcoursen is een vignet welke via internet te koop is verplicht.
Het dragen van een helm is verplicht.
De routes zijn slechts in 1 richting te rijden.
Toegang tot het gebied is alleen van zonsopkomt tot zonsondergang.
Geef technische gebreken aan de parcoursen door aan de beheerder.
Waarschuw andere recreanten tijdig.
Gedraag je als een gast.
Laat geen afval achter.


Splitsing

Een gedeelte van de beide parcoursen Leusden en Woudenberg zijn overlappend. De splitsing is duidelijk aangegeven.

Modderig

Na regen kan vooral het Oostelijke gedeelte van het parcours Leusden modderig worden. Ook blijven de plassen vrij lang na een droge periode liggen. Meestal is er wel een manier te vinden om met droge mountainbike schoenen droog over te komen.

Heidevelden

Prachtige heidevelden zijn meegenomen in het mountainbike parcours van Leusden. Dit maakt de route erg afwisselend en leuk om te rijden.

Pyramide van Austerlitz

Wanneer je de zuidelijke lus Woudenberg zie je onderweg (als je goed tussen de bomen en struiken door kijkt) aan de rechterkant de piramide van Austerlitz liggen. Erg interessant als tussenstop.Locatie mountainbikeverhuur Leusden

Checklist mountainbikeverhuur Leusden

 

Downloads

 

MTB Parcours Leusden:

MTB Parcours Woudenberg:

Van verhuurlocatie naar Leusden:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Leusden