Mountainbike huren in Drunen


Waarom zou je een mountainbike huren bij ons in Drunen? Onze mountainbike verhuur locatie is gelegen in Biezenmortel bij “De Rustende Jager” Het ligt letterlijk aan de start van beide mountainbike parcoursen Drunen en Giersbergen. Wanneer je de mountainbike komt ophalen krijg je een korte introductie over de fiets. Een helm is bij de huurprijs inbegrepen. SPD pedalen (klik pedalen) zijn op verzoek ook mogelijk. De vergunning die nodig is om op de Loonse en Drunense duinen te mountainbiken is tevens in de huurprijs inbegrepen. Parkeren kan op de 2 grote parkeerplaatsen aan de overzijde. Mocht hier geen plaats meer zijn dan is parkeren op ons eigen terrein na overleg mogelijk. Je kunt de mountainbikes eventueel tot 24 uur van te voren nog annuleren. Wil je na afloop nog even lekker wat drinken of eten, dan is dit hier goed mogelijk!

Onze mountainbikes in Drunen

 
Huur Elektrische mountainbike huren Drunen

Elektrische mountainbike huren Drunen

Vanaf € 30

Een elektrische mountainbike huren is ideaal voor het parcours van de Drunen. Wanneer je conditie nog niet super is en je wilt wat hulp bij de beklimminkjes, of je wilt je net iets beter getrainde vrienden bijhouden dan is hulp van een elektrische mountainbike fijn. Ook kun je makkelijker lange afstanden fietsen, bijvoorbeeld meer rondjes of een combinatie met het mtb parcours van Giersbergen in de Loonse en Drunense duinen. De snelheid met een elektrische mountainbike ligt een stuk hoger. Dit kan voor een spectaculaire ervaring zorgen op het parcours van Drunen. Probeer ze eens uit, onze uiteraard volledig opgeladen E-mountainbikes.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken Loonse en Drunense duinen


Een mountainbike huren op onze locatie in Biezenmortel biedt je vele mogelijkheden om al mountainbikend de parcoursen van de Loonse en Drunense duinen te ontdekken. De bekendste route is het 25 kilometer lange parcours van Drunen. Deze kan echter eenvoudig gecombineerd worden met de recentelijker aangelegde route van Giersbergen. De verhuur locatie is direct aan beide parcoursen gelegen.
25km
168hm

Drunen Hoge snelheid door prachtige natuur!


Drunen

Een mountainbike huren en het schitterende parcours van Drunen gelegen in de Loonse en Drunense duinen uitproberen? Het parcours van Drunen is een geweldige mountainbike route in een prachtig natuurgebied. De totale lengte is ongeveer 25 kilometer. Wat dit parcours bijzonder maakt is de afwisselde natuur. De route loopt door begroeide bossen, en open vlaktes. Een groot deel van de route heeft uitzicht op de zandduinen waar je net langs fietst en soms een klein stukje doorheen gaat. Bijna de gehele route bestaat uit singletracks. Een andere bijzonderheid aan het mountainbike parcours van Drunen is dat de gemiddelde snelheid vrij hoog ligt. De klimmetjes zijn nergens echt heel lang en de bochten zijn vaak verkant en hebben een heerlijke flow door de wat hogere snelheid waar ze mee genomen kunnen worden. Uiteindelijk heb je na een rondje ongeveer 168 hoogtemeters overwonnen. Het onderhoud aan de route is uitstekend te noemen. Door de zandgrond heeft het parcours tijdens de warme zomermaanden de eigenschap wat mul te worden. Echter zijn er op bijna alle beklimmingen plastic matten in de grond aangebracht waardoor je niet wegzakt met je huur mountainbike. Echt gevaarlijk is de route nergens. Ook beginnende mountainbikers met een goede basisconditie kunnen het parcours overwinnen. De route is goed aangegeven in het zwart met het internationale mountainbike teken. Op een aantal plekken zijn er lichtere alternatieve by passes gemaakt. Dit wordt aangegeven met het zelfde internationale mountainbike teken met het verschil dat de driehoek niet volledig zwart is gekleurd, maar alleen zwart omkaderd.

Giersbergen

De route van Giersbergen wordt in het groen aangegeven met het internationale mountainbike teken. Deze route heeft een heel ander karakter dan de route van Drunen. Deze route is veel meer geschikt voor families met kinderen of de wat minder ervaren mountainbikers. Er zitten nergens moeilijke stukken in en bochtige singletracks met kleine hoogteverschillen worden afgewisseld met bredere paden door bossen en weiland. De route heeft een totale lengte van 16 kilometer en ongeveer 40 hoogtemeters. Op 2 punten kruizen de routes elkaar waardoor je eenvoudig combinaties kunt maken. Voor beide routes is een vignet verplicht. Dit vignet kost € 12.- en is het hele jaar geldig. Door de aanschaf van dit vignet draag je bij aan de verbetering en onderhoud van het mountainbike parcours en de natuur. Dit vignet is bij de prijs van de huur inbegrepen. Het vignet is op de huurmountainbike aangebracht. Het officiële startpunt van beide routes is gelegen naast restaurant de Rustende Jager in het dorpje Biezenmortel. Dit is de zelfde locatie vanwaar je de huurmountainbikes kunt ophalen. De route van Drunen begint gelijk met een singletrack. Voor de route van Giersbergen fiets je eerst nog een tijdje op een verhard fietspad waarna je na enige tijd rechts afslaat het bos in. Tevens zijn er langs beide routes diverse andere Horeca gelegenheden aanwezig.

De regeltjes:

Toegang tot het gebied is alleen van zonsopkomst tot zonsondergang.
De routes zijn slechts in 1 richting te rijden.
Voor beide parcoursen is een vignet welke op diverse plaatsen te koop is voor € 12.- verplicht.
Dit vignet is ook geldig op andere mountainbike parcoursen van Natuurmonumenten.
Het vignet is bij de huur van de mountainbike inbegrepen.


Startpunt routes

De beide routes van Drunen (welke wordt aangegeven met de zwarte internationale mountainbike tekens) en Giersbergen (met de groene aanduiding) beginnen naast de mountainbike verhuur locatie.

Horeca langs route

Naast waar je de huur mountainbikes ophaalt is Restaurant de Rustende Jager te vinden waar je na afloop een lekker hapje of drankje kunt nemen. Overigens zijn er ook nog enkele andere Horeca gelegenheden te vinden langs de routes.

De regeltjes

Bij elk opstartpunt kun je een bord vinden met daarop de regels.

Goed onderhoud

De routes worden zeer goed onderhouden. Op plekken waar het snel mul kan worden door droge zandgrond worden plastic matten neergelegd waardoor je tijdens beklimmingen niet hoeft af te stappen. Rijdt als een zonnetje!Locatie mountainbikeverhuur Drunen

Checklist mountainbikeverhuur Drunen

 

Downloads

 

MTB Parcours Drunen:

MTB Parcours Giersbergen:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Drunen