Mountainbike huren Nijmegen


Wilt u een mountainbike huren in Nijmegen? Wij verhuren mountainbikes van verschillende merken voor de mountainbike parcoursen Nijmegen, Groesbeek, Mook en Malden. Al deze parcoursen maken onderdeel uit van “Het rijk van Nijmegen” Wij maken gebruik van “hardtail” mountainbikes. Dit zijn mountainbikes met voorvering, maar zonder achtervering. Deze fietsen een stukje lichter dan de “full suspension” mountainbikes welke zowel voor- als achtervering hebben. De energie die je er in stopt gaat namelijk rechtstreeks naar het achterwiel en niet naar de achter schokbreker. Omdat het Rijk van Nijmegen behoorlijk veel hoogteverschil heeft is dit wel zo prettig. Alle mountainbikes zijn uitgevoerd met hydraulische schijfremmen en voldoende versnellingen. Voor de mountainbike verhuur hebben wij verschillende wielmaten in het assortiment. Namelijk 24”, 26”, 27,5”en 29”. Ook hebben wij verschillende frame maten beschikbaar. Het beste kun je vooraf je lengte even opgeven. Voor een meerprijs van € 1,50 monteren wij SPD (klikpedalen) op de huur mountainbikes.

Onze mountainbikes in Nijmegen

Huur mountainbike Rijk van Nijmegen

Huur mountainbikes Nijmegen

Vanaf € 20

Een mountainbike huren in Nijmegen, Groesbeek, Mook of Malden? Wij verhuren topkwaliteit mountainbikes voor alle parcoursen in het Rijk van Nijmegen. De verhuur locatie wordt letterlijk omringd door het mountainbike parcours van Mook. Via dit parcours kunt u ook eenvoudig, via korte verbinding routes, de andere 3 mountainbike routes van het Rijk van Nijmegen bereiken. De plaats waar u de mountainbikes ophaalt is op minder dan 1 kilometer gelegen van de officiële start van het parcours Mook. De mountainbikes worden per dag verhuurd vanaf € 20.- voor de gehele dag. Uiteraard is het mogelijk om de mountainbikes voor langere tijd te huren. De huurprijs van de helmen welke in 4 verschillende maten te verkrijgen zijn is tevens bij de prijs van de huur mountainbike inbegrepen. Een vignet voor het Rijk van Nijmegen is niet verplicht en daarom ook niet bij de huurprijs inbegrepen. Parkeren kan bij restaurant ’t Zwaantje in Groesbeek. Heel gezellig om hier na afloop van het avontuur nog wat te gaan eten of drinken.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken Rijk van Nijmegen


Waarom een mountainbike huren in Nijmegen? In de omgeving van Nijmegen ligt een waar mountainbike walhalla. “Het Rijk van Nijmegen” Hier vind je 4 prachtige mountainbike routes. Er kunnen vele kilometers en hoogtemeters worden afgelegd in dit gebied op de huur mountainbikes. In totaal hebben de 4 verschillende mtb parcoursen een lengte 57 kilometer en bijna 1000 hoogte meters! Nu denk je misschien als je net voor het eerst een huur mountainbike wilt proberen dat dit wat te veel van het goede is. Integendeel! De routes zijn allemaal verschillend van niveau. Daarom kan zowel de beginnende mountainbiker als de vergevorderde mtb’er in dit prachtige gebied terecht. De mountainbike parcoursen van Groesbeek en Nijmegen passen beter bij de meer ervaren mountainbikers. Op het parcours van Mook kan ook de minder ervaren mountainbiker goed terecht. Het parcours van Malden is uitstekend geschikt als eerste kennismaking met de mountainbikesport. Malden en Mook zijn trouwens ook echt leuke toevoegingen voor de doorgewinterde mountainbikers op de routes van Groesbeek en Nijmegen. De routes kunnen allemaal eenvoudig met elkaar gecombineerd worden en hebben allemaal hun eigen karakter. De omgeving in het Rijk van Nijmegen is fantastisch mooi. Een fijne bijkomstigheid is dat de routes ook in natte omstandigheden goed te bereiden zijn. Het onderhoud, aanleg en uitbreiding wordt uitgevoerd door mtb-rijkvannijmegen.nl Een vignet voor dit gebied is niet verplicht zoals bij de routes van de Utrechtse Heuvelrug. Echter geef je op die manier wel ondersteuning aan het onderhoud en aanleg. Vanaf € 10.- kun je hier aan bijdrage. Vooralsnog is verkoop alleen online via de website mogelijk.
57km
985hm

Rijk van Nijmegen Ongekende mogelijkheden!


Nijmegen

Het mtb parcours van Nijmegen is ideaal om een mountainbike te huren en deze eens lekker uit te testen. Voor Nederlandse begrippen zijn er flinke hoogteverschillen. Ook kun je hier nog “echt” mountainbiken. Er moeten af en toe wat wortels en boomstronkjes overwonnen worden. Verder zijn er wel wat remkuilen aanwezig voor de bochten na een afdaling. Het parcours is een aaneenschakeling van vele kombochten, korte en lange beklimmingen, prachtige afdalingen en delen met mooie vergezichten over het landschap van het Rijk van Nijmegen. Het parcours is eigenlijk opgedeeld in 2 lussen. De noordelijke en zuidelijke lus. De noordelijke lus Westermeerwijk is recentelijker aangelegd en is technisch wat uitdagender dan de zuidelijke lus. De noordelijke lus is daarom wat minder geschikt voor mountainbikers die voor het eerst kennismaken met de sport. Er is een mogelijkheid om het parcours af te korten en zo te kiezen voor de zuidelijke of juist de noordelijke lus. Een klein deel van de route loopt over een asfaltweg genaamd de Postweg. Hier begint ook de officiële start. Niet lang na een wat langere beklimming draai je het echte parcours weer op. Kort hierop volgt de waarschijnlijk beste afdaling van het hele parcours “De dubbele looie piep” Dit is een fantastische afdaling met een aaneenschakeling van gave kombochten. Normaal gesproken kom je dit soort afdalingen alleen maar in de Alpen tegen. Nijmegen komt echter dicht in de buurt! De route is goed gemarkeerd d.m.v. het rode internationale mountainbike teken en wordt in 1 richting gereden namelijk met de klok mee. Na ongeveer 15 kilometer mountainbike plezier heb je ongeveer 307 hoogtemeters bedwongen. De route is goed te combineren met de mountainbike route Groesbeek. Je steekt dan via een verbindingsroute de Nijmeegsebaan over.

Groesbeek

Het huren van een mountainbike is eigenlijk een must om het mtb parcours van Groesbeek eens te beleven. De officiële start van het parcours ligt aan de overkant van het spoor naast het zweefvliegveld van Malden. De route is duidelijke aangegeven in het paars met het internationale mountainbike teken. Het parcours is alleen met de klok mee te rijden. Het uitdagende parcours wat is aangelegd in het Rijk van Nijmegen heeft verschillende soorten karakters. Het begint parallel aan de spoorlijn. Op een gegeven moment buigt de route iets af naar rechts en begint een lange beklimming op een breed pad. Wat er na een tijdje gaat komen zie je al aan je rechterhand liggen. Het parcours slaat echter onverwachts weer naar links af en leidt verder over de bredere paden met een kaarsrechte high speed afdaling die met hele hoge snelheid genomen kan worden. De route gaat verder over brede paden en uiteindelijk bij de Nijmeegsebaan uit. Hier kan gekozen worden om het mountainbike parcours Nijmegen te vervolgen of je volgt de route Groesbeek. Nu is het moment toch gekomen. Je zag het net al liggen toen je over het brede pad omhoog klom maar je gaat het “Traumapad” afdalen. Dit is een lange niet al te steile afdaling met vele kombochten en een heerlijke flow! Tevens is dit het punt waarop het karakter van het parcours definitief veranderd in een gave flow track met lange beklimmingen en gave afdalingen. Dit parcours maakt je helemaal gelukkig! Onderweg kun je eventueel via een korte verbindingsroute een combinatie maken met het parcours van Mook. Van de 4 mountainbikeroutes in het Rijk van Nijmegen heeft Groesbeek de meeste hoogtemeters. Namelijk 382. De lengte is ongeveer 17 kilometer.

Mook

De mountainbike verhuur locatie is in het midden gelegen van de mountainbikeroute van Mook. Deze route is via een korte verbindingsroute welke leidt over en bruggetje eenvoudig te combineren met Groesbeek. Het mountainbike parcours van Mook is technisch minder uitdagend dan de parcoursen van Nijmegen en Groesbeek. Vergis u echter niet, er zitten een aantal flink lange beklimmingen in! De route bestaat veel meer uit bredere bospaden door het bos, maar ook paden door weilanden en open vlaktes. Tevens gaat er een gedeelte over de verharde weg. Het gave aan deze route zijn de high speed afdalingen over brede paden en de mooie uitzichtpunten over het Rijk van Nijmegen. Technisch is deze route ook geschikt voor de beginnende mountainbiker echter is een redelijke basisconditie wel handig. In totaal moet je toch zo´n 258 hoogtemeters overbruggen over het 15 kilometer lange mountainbike parcours. De route wordt in het rood aangegeven d.m.v. het bekende internationale mountainbike teken en is alleen met de klok mee te rijden. Een goede tip voor een overnachting is De Riethorst. Prachtig aan een recreatieplas gelegen.

Malden

Wil je een mountainbike huren en ben je onervaren? Of wil je samen met de familie een rondje mountainbiken proberen? Het mountainbike parcours van Malden is uitstekend geschikt voor een eerste kennismaking met de sport of als gezellige familie trip. De start van het parcours begint bij de parkeerplaats Heumensoord welke tussen het zweefvliegveld en het spoor gelegen is. Aan de andere zijde van het spoor kun je via een verbindingsroute eventueel een combinatie maken met het technisch meer uitdagende mountainbike parcours van Groesbeek. De route loopt gedeeltelijk over gewone verharde fietspaden en bredere onverharde paden. Er zijn ook wel leuke singletracks te vinden, maar deze zijn nooit moeilijk. Het grote voordeel van deze route voor de beginnende mountainbiker is dat er weinig hoogteverschil is. Er hoeven slechts 38 hoogtemeters te worden overwonnen. Na een stuk lekker door de bossen gefietst te hebben kom je bij een grote natuurspeeltuin. Dit is een zandbak van maar liefst 20.000 m2. Ideaal om met je kinderen een tijd door te brengen. Hierna volgt de route parallel de spoorlijn om weer bij de parkeerplaats terug te keren. De totale lengte van de route is ongeveer 10 kilometer en wordt in het groen aangegeven d.m.v. het internationale mountainbike teken. De rijrichting is met de klok mee.

De regeltjes:

De routes zijn slechts in 1 richting te rijden.
Volg de gemarkeerde mountainbike routes.
Respecteer alle recreanten.
Pas je tempo aan aan je ervaring.
Gebruik routes is voor eigen risico.


Gevaar Boomwortel!

Heel attent is het bordje dat aangeeft dat er een boomwortel aanwezig is op het mountainbike parcours van Nijmegen ;-)

Groesbeek -Mook

De verbindingsroute tussen de beide mountainbike routes Groesbeek en Mook, leidt over dit bruggetje.

Regeltjes Nijmegen

Op enkele plekken langs de routes kun je borden vinden met de regeltjes van de parcoursen.

Eerste kennismaking

De mountainbike route Malden is ideaal voor beginners en een eerste kennismaking met de sport. Er zijn veelal makkelijk begaanbare paden waarbij je rustig de huur mountainbike kunt leren kennen.Locatie mountainbikeverhuur Nijmegen

Checklist mountainbikeverhuur Nijmegen

 

Downloads

 

MTB Parcours Nijmegen:

MTB Parcours Groesbeek:

MTB Parcours Mook:

MTB Parcours Malden:

Verbinding Groesbeek naar Mook:

Afkortroute Nijmegen:

Verbinding Groesbeek naar Nijmegen:

Verbinding Malden naar Groesbeek:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Nijmegen