Mountainbike huren in PWN gebied


Onze mountainbike verhuur locatie is gelegen in het pittoreske centrum van Schoorl vlakbij “Het Klimduin”. Het PWN gebied is enkele kilometers verwijderd van deze locatie. Ook is het PWN gebied te bereiken via het MTB parcours van Schoorl. Wanneer je de huur mountainbike komt ophalen krijg je een introductie over de fiets. Een helm en een gratis gevulde bidon zijn inbegrepen. De fietsen worden in perfecte conditie gehouden door de eigenaar zelf. Bij aankomst kun je de auto op eigen terrein parkeren. Tevens zijn kleedruimtes en kluisjes aanwezig. Ook wordt er gratis een vers kopje koffie of thee geschonken. Mocht je na afloop nog gezellig wat willen gaan eten of drinken. De mountainbike verhuur locatie is gelegen tussen de verschillende restaurantjes die in het centrum van Schoorl gevestigd zijn.

Onze mountainbikes in PWN gebied

 
Huur Mountainbike Schoorl Elektrisch

Elektrische mountainbike huren PWN gebied

Vanaf € 40

Een elektrische mountainbike huren is niet noodzakelijk voor het PWN gebied maar wel erg comfortabel. Totaal zijn er maar liefst 140km aan trails aanwezig. Een elektrische mountainbike is dan fijn om zo van meer paden te kunnen genieten zonder uitgeput te raken. Probeer ze eens uit, onze uiteraard volledig opgeladen E-mountainbikes.

Waar mountainbiken?

Mountainbiken Noordhollands Duinreservaat


Een mountainbike huren in Schoorl biedt je vele mogelijkheden om het PWN gebied, welke gelegen is in het Noordhollands Duinreservaat, te ontdekken. Tevens is het eenvoudig om via het PWN gebied een combinatie te maken met het aangrenzende bekende mountainbike parcours van Schoorl. Dit parcours is ten noorden van het PWN gebied gelegen. Het “curvy”en dicht beboste parcours van Langedijk. is ook niet ver. Dit parcours is ongeveer 7 km verwijderd van de mountainbikeverhuur locatie Schoorl.

140km
100hm

PWN gebied alle vrijheid!


Grenzend aan de zuidkant van het mtb parcours van Schoorl ligt het Noordhollands duinreservaat ook wel het PWN gebied genoemd. Dit is geen mountainbike parcours, maar een prachtige omgeving om zelf singletracks, paden, beklimminkjes en routes te ontdekken op een (gehuurde) mountainbike.
Dat is het grote voordeel van een mountainbike huren voor het PWN gebied. Je hebt alle vrijheid!

Het Noordhollands duinreservaat is een gebied wat beheerd wordt door het waterleidingsbedrijf PWN in opdracht van de provincie Noord Holland. Het heeft vele mogelijkheden om te mountainbiken. Ook voor de beginnende mountainbiker en evt. families met kinderen. Het natuurgebied is een van de grootste van Nederland met een totale oppervlakte van 5.300 ha, en heeft in totaal maar liefst 140 km! aan onverharde paden. Het gebied ligt grofweg tussen Schoorl en Wijk aan Zee. De vele paden kun je eenvoudig in je eigen tempo ontdekken.

Er zijn nog wel wat regeltjes verbonden aan de toegang. Allereerst moet men een kaartje kopen bij 1 van de automaten. Een andere optie is om een jaarkaart te kopen via het PWN. Het is tot 10:30 toegestaan om op de onverharde paden te mountainbiken. Daarna kun je uiteraard nog verder of terug fietsen via de verharde paden. Doordat het slechts tot 10:30 mogelijk is om te mountainbike op de onverharde paden, krijg je er voor 10:30 veel vrijheid voor terug.

De regeltjes:

Vrij rijden op de onverharde paden, behalve waar aangeven waar dit niet mag.
Rijden op onverharde paden toegestaan van zonsopkomst tot 10:30.
Na 10:30 alleen rijden op de verharde paden.
Toegangskaart noodzakelijk. Dag- en weekkaarten te verkrijgen bij de automaten.
Jaarkaarten te verkrijgen via internet.


Kaartautomaat


Als je niet in de gelegenheid bent om een jaarkaart te kopen, kun je altijd nog bij de kaartautomaten een dag- of weekkaart kopen. Deze kaartautomaten staan bij elke verharde toegangsweg naar het PWN gebied. Er wordt regelmatig gecontroleerd!

Paadje naar PWN


Het is mogelijk om via het MTB parcours Schoorl middels een klein toegangspaadje het PWN gebied te bereiken. Download hier het GPX bestand van dit paadje. Vlak voor het bordje “Vers water 200m” ga je naar rechts.

Single tracks

Het PWN gebied is heel divers. Behalve brede paden zijn er ook vele singletracks te vinden. Ze worden echter nooit echt moeilijk. Daarom is het gebied ook geschikt voor families met kinderen.

Informatiebord

Lees voordat je gaat mountainbiken het informatiebord eens aandachtig door zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.Locatie mountainbikeverhuur PWN Gebied

Checklist mountainbikeverhuur PWN Gebied

 

Downloads

 

Paadje naar PWN-gebied:

MTB Parcours Schoorl:

MTB Parcours Langedijk:

Van verhuurlocatie naar Schoorl:

Van verhuurlocatie naar Langedijk:

Afkortroute Schoorl:

Naar Waterpomp Schoorl:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren PWN Gebied