Mountainbike huren in Amerongen


Een mountainbike huren in Amerongen vanaf onze locatie welke gelegen aan de doorgaande weg in Leersum. De start van het mountainbike parcours van de Amerongen is ongeveer 4 kilometer gelegen van mountainbikeverhuur locatie. Wanneer je de huur mountainbike komt ophalen krijg je een introductie over de fiets. De huur van de helm en een gevulde bidon zijn bij de prijs inbegrepen. De fietsen worden in perfecte conditie gehouden door onze eigen servicemonteurs. Bij aankomst kun je meestal goed parkeren op het parkeerterrein achter de winkel. Het vignet welke je nodig hebt om alle mountainbike parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug te mogen rijden is bij de huur inbegrepen. Tevens is er de gelegenheid om te douchen en om te kleden. Na afloop is een kopje koffie of thee inbegrepen. Overigens zijn er in de omgeving diverse Horeca gelegenheden te vinden waar heerlijk van een hapje of drankje kan worden genoten.

Onze mountainbikes in Amerongen

Waar mountainbiken?

Mountainbiken Utrechtse Heuvelrug


Een mountainbike huren in Amerongen biedt je vele mogelijkheden om al mountainbikend de vele parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken met bijna onbeperkte mogelijkheden. Vanaf de verhuurlocatie is het eenvoudig om het mountainbike parcours van Amerongen te bereiken, welke eenvoudig te combineren is met het mtb parcours van Leersum en het leuke parcours / verbindingsroute Hoge Ginkel. Het mtb parcours van de Amerongen is op ongeveer 4 km. gelegen van waar je de mountainbikes kunt ophalen en de officiële start van het parcours van Leersum is slechts 2 kilometer verwijderd. Mocht je meerdere dagen willen mountainbiken en genieten van de omgeving. Een goede tip om te overnachten is De Tabakschuur welke vlak bij het parcours is gelegen.
18km
316hm

Amerongen Pittig en Supergaaf!


Amerongen

Een mountainbike huren en het parcours van Amerongen uitproberen? Amerongen heeft het allemaal! Lange en voor Nederlandse begrippen pittige beklimmingen, heerlijke afdalingen, wortel passages, diverse kleine jumps en single tracks met hoge kombochten. Verder voert de route je langs een prachtige en afwisselende omgeving op de Utrechtse heuvelrug. De lengte van de route is ongeveer 18 kilometer waarbij er 316 hoogtemeters overwonnen moeten worden. De route hoort absoluut in de top 10 van Nederland thuis. Wat dit parcours bijzonder maakt is dat het soms lijkt of je bij onze ooster- of zuiderburen aan het fietsen bent. De beklimmingen gaan soms langdurig door, en dat resulteert ook in afdalingen die niet binnen 10 seconde voorbij zijn. Een prachtige afdaling die recentelijke is aangelegd is de inmiddels beroemde “Harry Slinger” Hier lijken de hoge kombochten oneindig door te gaan en je hebt echt het gevoel in een buitenlands Bikepark bezig te zijn. Een full suspension mountainbike huren is voor dit parcours dan ook plezier verhogend! De route is heel eenvoudig te combineren met het mountainbike parcours van Leersum.

Hoge Ginkel

Hoge Ginkel is een verbindingsstuk / mountainbike parcours welke Amerongen en Leersum met elkaar verbind. Het is echt de moeite waard om deze lus te proberen. De route begint met een lange beklimming en gaat vervolgens via leuke kombochtjes en vloeiende passages continu berg af. Hoge Ginkel is ook als losse route te rijden. Als je deze route neemt begin je met het stuk Leersum waar ook de Snakerun inzit. Vervolgens volg je de route aanduiding “Hoge Ginkel” deze komt uiteindelijke uit op het parcours van Amerongen om weer terug te keren naar waar je begonnen bent. 1 complete lus Hoge Ginkel heeft een lengte van 7 kilometer en je overwint dan 123 hoogtemeters. De officiële start van het parcours van Amerongen ligt boven op de Amerongse berg gelegen aan de parkeerplaats aan de Bergweg te Amerongen. Vanaf hier kun je via een hele korte verbindingsroute ook het parcours van Leersum en Hoge Ginkel volgen. Een ideale plaats dus om te starten als je meerdere van de bovengenoemde routes wilt fietsen. Het parcours van Amerongen is met het internationale mtb teken in het groen aangegeven. Het parcours van Leersum in rood en de lus Hoge Ginkel in het paars.

De regeltjes:

Toegang tot het gebied is alleen van zonsopkomst tot zonsondergang.
De route is slechts in 1 richting te rijden. Tegen de klok in.
Voor het parcours is een vignet welke op diverse plaatsen te koop is voor € 7,50 verplicht.
Dit vignet is geldig op alle mountainbike parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug.
Het vignet is bij de huur van de mountainbike inbegrepen.
Download een lijst met verkooppunten van het mountainbike vignet.


Harry Slinger

De bekende afdaling Harry Slinger: Hier lijkt het alsof je in Duitsland of in de Alpen aan het afdalen bent. Geweldig aangelegde hoge kombochten met een heerlijke flow die voor Nederlandse begrippen best lang duurt. Echt super!

Vele kleine jumps

Er zijn vele kleine en snel op elkaar volgde jumps aanwezig die voor een hele hoge fun factor zorgen! Deze jumps zijn ook altijd gewoon rollend te overwinnen voor de wat minder ervaren mountainbiker.

De regeltjes

Bij elk opstartpunt kun je een bord vinden met daarop de regels.

Goede bewegwijzering

De bewegwijzering op de mountainbike parcoursen van de Utrechtse Heuvelrug is erg goed te noemen. Ook de verbindingsstukken worden erg goed aangegeven waardoor de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn.Locatie mountainbikeverhuur Amerongen

Checklist mountainbikeverhuur Amerongen

 

Downloads

 

MTB Parcours Amerongen:

MTB Parcours Leersum:

MTB Parcours Hoge Ginkel:

Verbindingsroute Amerongen Leersum:

Harry Slinger Amerongen:

Snakerun Leersum:

Van verhuurlocatie naar Amerongen:

Van verhuurlocatie naar Leersum:

Alles in 1 zip file:

Mountainbike reserveren Amerongen